Ankara

Osveta: Turci bombardovali u Iraku i Siriji

  • Izvor: Agencije
  • 24.10.2024. 08:04

Turska je raketama pogodila lokacije povezane sa kurdskom militantnom grupom Radnička partija Kurdistana (PKK) u sjevernom Iraku i sjevernoj Siriji nakon terorističkog napada u Ankari, saopštilo je juče Ministarstvo odbrane.

"Izvedena je vazdušna operacija protiv terorističkih ciljeva na sjeveru Iraka i Sirije... i uspješno su uništene ukupno 32 mete terorista", navodi se u saopštenju Ministarstva i dodaje da se operacije nastavljaju.

Počinioci napada u Ankari najvjerovatnije su članovi u Turskoj zabranjene PKK, rekao je ranije ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja, prenosi "Rojters".

Ženska osoba skočila sa zgrade Studentskog doma

Ženska osoba skočila sa zgrade Studentskog doma

Objekti Turske vazduhoplovne industrije (TAI) u Ankari našli su se juče na meti terorističkog napada u kojem je poginulo pet, a ranjene su 22 osobe.

Dvoje terorista koji su izvršili napad, od kojih je jedna bila ženska osoba,  eliminisano je, saopštio je Jerlikaja. Nijedna grupa, za sada, nije preuzela odgovornost za taj napad.

Potpredsjednik Turske Dževdet Jilmaz rekao je da su četiri žrtve zaposlene u TAI, dok je peta žrtva vozač taksija, prenosi BBC.

Lokalni mediji su ranije izvijestili da su napadači ubili taksistu, a zatim njegovim automobilom izveli napad.

Еksplozija se dogodila u vrijeme smjene, kada su zaposleni upućeni u skloništa.

Užas u Njemačkoj: Ženino tijelo zazidao u stanu

Užas u Njemačkoj: Ženino tijelo zazidao u stanu

Među povrijeđenima je i sedam pripadnika specijalnih snaga, rekao je Jerlikaja.

PKK je zabranjena teroristička organizacija u Turskoj, SAD i Velikoj Britaniji, a protiv turske države se bori od 1980-ih zahtijevajući veća prava za značajnu kurdsku manjinu u toj zemlji.

Turski predsjednik Redžep Tajip Еrdogan, koji se nalazi u Rusiji na samitu BRIKS-a, osudio je teroristički napad tokom sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, u televizijskom obraćanju.

Kasnije je Еrdogan na mreži Iks objavio saopštenje, u kojem navodi da su bezbjednosne snage reagovale brzo i neutralisale pretnju, uz poruku da nijedna teroristička organizacija koja uzima na nišan bezbjednost Turske neće moći da postigne svoje ciljeve.

Kod četvoro djece u Kotor Varošu potvrđen meningitis: ''Panika među roditeljima''

Kod četvoro djece u Kotor Varošu potvrđen meningitis: ''Panika među roditeljima''

Turske vlasti su naložile medijima da ne iznose detalje u vezi sa napadom i upozorile da će sve fotografije i snimci u vezi sa incidentom biti uklonjeni sa društvenih mreža.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.