Nekoliko povrijeđenih

Snimak potpunog haosa: Tuča oko 30 članova dvije porodice - sijevali noževi, katane, motke

  • Izvor: Telegraf
  • 19.09.2024. 19:08

Tuča između članova dvije povezane porodice u jednoj od centralnih ulica španskog grada Kanalsa završila se sa osam povrijeđenih, od kojih je jedan teže, kao i sa četiri privedene osobe rumunske nacionalnosti, s tim što je jedan maloljetnik, pa je pušten na slobodu.

Incident se, kako javlja La Provincias, dogodio ovog ponedjeljka, u sedam sati popodne, na Aveniji Visentea Ferisa, glavnoj arteriji grada, baš kada je mjesto bilo u jeku septembarskih proslava, što je dovelo do prisustva mnogih građana na ulici.

Mnogi su prisustvovali tuči između članova ove dvije povezane porodice, a prema informacijama do kojih je došao španski list, baš ta porodična veza mogla bi biti uzrok tuče u kojoj je učestvovalo oko trideset osoba.

Većina njih, dvadesetak, stigli su iz Benjanima u pet vozila, dok su ostali lokalni stanovnici. U sukobu su korišćeni štapovi, katane i drugo hladno oružje, pri čemu je povrijeđeno osam osoba, od kojih jedna teže.

Istragu vodi Civilna garda.

Zahvaljujući pregledanju video-snimaka koje su zabilježili svjedoci tuče, policija je identifikovala devet osoba i privela petoro zbog krivičnih djela tuče i nanošenja povreda, a ne isključuje se mogućnost dodatnih hapšenja nakon detaljnije analize snimaka.

Što se tiče povrijeđenih, prema informacijama Centra za hitne slučajeve, tim primarne zdravstvene zaštite koji je došao na lice mjesta pružio je pomoć povrijeđenima usljed uboda i kontuzija. Troje je otišlo u lokalni zdravstveni centar u Kanalsu sopstvenim prevozom, dok su dvije osobe prevezene u bolnicu Ljuis Alkani u Šativi kolima hitne pomoći, a preostale dvije u bolnicu u Ontinjentu.

Dvojica prebačenih u bolnicu u Šativi su muškarac od 42 godine, koji je nakon pružene pomoći u hitnoj službi hospitalizovan sa neizvijesnom prognozom, i muškarac od 35 godina sa višestrukim kontuzijama, koji je pušten na kućno liječenje u ranim jutarnjim satima u utorak.

U bolnici u Ontinjentu pomoć su primili žena od 34 godine i muškarac od 43 godine, oboje sa ubodnim ranama, a nakon pružene pomoći pušteni su kući.

Porodica koja živi u Kanalsu ranije nije imala nikakve incidente, prema navodima lokalnih izvora.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: