Pacifik

Snimala djecu u jezeru, a onda se pojavilo ogromno čudovište

  • Izvor: Nova.rs
  • 16.10.2024. 13:44

Porodica sa sjeverozapada Pacifika nikada neće zaboraviti prizor i biće koje se skrivalo u njihovom privatnom jezeru.

U viralnom TikTok video snimku, porodica sa sjeverozapada Pacifika podijelila je neobično i iznenađujuće otkriće koje se skrivalo u vodi njihovog jezera.

Video, koji je snimila Ališa prvo je pokazala idiličnu zabavu dok njeno dvoje djece plivaju u jezeru. Ali onda se priča brzo preokrenula kada je Ališa u vodi vidjela nešto čemu se nije nadala – džinovsku jesetru kako pliva pored njene djece. Prvo se prepala kada je vidjela džinovsku ribu i njenu djecu u vodi.

Govoreći za "Njuzvik", Ališa je objasnila da nije sigurna kako je riba dospjela u jezero i pretpostavlja da je riba bila stanovnik bare duže vrijeme, tačnije otkako je njena porodica kupila imanje.

Nesvakidašnji prizor zbunio ljude: Nebo se ''prepolovilo''

Nesvakidašnji prizor zbunio ljude: Nebo se ''prepolovilo''

"Ali očigledno joj je dobro, tako da ne planiramo da je selimo", rekla je.

Jesetre su poznate po impozantnoj veličini. Ove se nastanjuju u rekama širom Sjeverne Amerike, Еvrope i Azije. Neki od njih dostižu nevjerovatne dužine, čak i više od 6 metara, a teže i do 900 kilograma. Ališa i njena djeca, Gejdž i Stormi, međutim, ne plaše se džinovske ribe.

"Moja djeca su bila oduševljena ribom i još uvijek vole da plivaju u vodi“, rekla je ona.

Porodica je čak nazvala velikog stanovnika jezera Stiv.

Video na TikToku je ima više od milion pregleda i izazvao je mnoge komentare korisnika koji su bili i fascinirani i zabrinuti zbog tog stvorenja. Neki su izrazili uvjerenje da jesetra nije opasna, već korisna, jer čisti ribnjak tražeći hranu među algama.

"To neće škoditi djeci“, uvjerio je jedan korisnik.

Izigrali pravila ATP-a: Arapi obasipaju Novaka ogromnim parama

Izigrali pravila ATP-a: Arapi obasipaju Novaka ogromnim parama

I pored pozitivnih odgovora, jedna od korisnica podijelila je zabrinjavajuće iskustvo kada ju je jesetra sa osam godina "povukla“ u vodu i upozorila Ališu da bude oprezna.

Bilo je mnogo pitanja kako je tako velika riba uopšte dospjela u jezeru. Ališa je objasnila da su prethodni vlasnici kuće vjerovatno ostavili ribu tamo. U isto vrijeme, i drugi korisnici su podijelili svoje priče o jesetrama, prenosi "Nova".

"Imam jednog po imenu Šeldon", prokomentarisao je jedan komentator, dok je drugi otkrio:

"Imamo jesetru staru 32 godine. Ne može da te povrijedi. U našim rijekama žive i do 60 godina".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: