Oglasila se porodica

Tijelo sve vrijeme bilo u mrtvačnici: Sead pronađen nakon 4 mjeseca, tražili ga 13 godina

  • Izvor: Blic
  • 01.06.2024. 13:57

Sead Kukuruzović je nestao prije 13 godina, 17. marta 2011. godine, a njegova porodica je tek nedavno saznala kako je zapravo pronađen četiri mjeseca nakon nestanka.

A sve to vrijeme tijelo je stajalo na Zavodu za sudsku medicinu.

O stravičnom slučaju se na Fejsbuku oglasila sestra nestalog Seada, Alma Smojver. Istakla je kako je cijela porodica izuzetno pogođena.

– Ja se ne osjećam kao da je kraj jer je priča o njegovom pronalasku apsolutno nevjerovatna, bezumna i potpuno suluda. Naime, pronađen je 25.7.2011. u rijeci Savi, kod mosta na Sajmišnoj cesti kod Mičevca, zapleten u nekakve stubove ili žice kod mosta; našli su ga radnici koji su tih dana valjda nešto radili na tom istom mostu. Potom su zvali policiju, policija ga je odnijela na Zavod za sudsku medicinu gdje su 26.7. napravili obdukciju, po svemu sudeći izvadili DNK i potom leš u stanju raspadanja, tzv. saponifikacije i potpuno bez mogućnosti fizičkog raspoznavanja, strpali u svoj frižider. Gdje će moj brat ostati narednih 13 godina – stoji u objavi Seadove sestre Alme.

Trinaest godina su se svaki dan pitali gdje je njihov brat i sin, ujak i stric.

Objasnila je kako su ih obavijestili gdje se tijelo zapravo nalazi.

– I onda jednog dana, jedan policajac nazove mog brata, kaže mu da je ЕU pokrenula projekt formiranja kartoteke nestalih osoba na području država članica i da li bi htjeli njega uvesti u kartoteku. Buraz pristaje, roditelji odlaze dati DNK. Dva i po mjeseca poslije, pogađate, nama javljaju da leš s tim DNK imaju u Zavodu za sudsku medicinu… Ko tu nije radio svoj posao, ne znam, jer moguće je da je na niz strana napravljena greška – istakla je Alma.

Od Seada se putem Fejsbuka oprostio i njegov prijatelj Dino Tremens. Ispričao je sve bizarnosti ovog slučaja te istakao kako je teško sve procesuirati.

Pratite nas i putem Vibera