Pogledajte

U kakvom je stanju kuća koju je vlasnik vezao španerima zbog uragana

  • Izvor: Indeks
  • 11.10.2024. 15:10

Pedro Kasares postao je viralni hit nakon što je pričvrstio kuću španerima prije uragana Milton.

Iako su mnogi američki mediji prenijeli da je Mohamed Nijem vlasnik ove kuće, pokazalo se da je on samo prolaznik koji je objavio fotografiju, dok je “mozak” ovog poduhvata Pedro.

Španeri nisu bili pričvršćeni samo za travnjak ispred kuće. Naime, kuke koje su držale trake bile su ukopane 2,5 metara i zalivene cementom.

Čovjek sa Floride pričvrstio kuću trakama prije uragana

Čovjek sa Floride pričvrstio kuću trakama prije uragana

Dan nakon uragana novinari "9Njuza" i "Si Еn Еna" obišli su Pedra i uvjerili se da je njegova odbrana od uragana itekako uspjela.

"Obavještenje za sve koji pokušavaju doći do Pedrove kćerke Raise. 'Dobro nam ide, upravo smo izašli ispred kuće da počistimo i provjerimo je li učinjena ikakva šteta. Ništa se nije dogodilo, samo neka minimalna sitna oštećenja, ništa ludo', rekla nam je", objavio je "Si Еn Еn", prenosi "Indeks".

Pedrova kćerka zatim se oglasila i na TikToku te potvrdila da je kuća neoštećena. Dodala je i da njen tata ne namjerava tako uskoro skinuti španere sa kuće jer još traje sezona uragana.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еnergo klub

    Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće? Naš novi format ‘Еnergo klub’ pružiće vam relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.