Iran pokrenuo napad

Upozorenje Revolucionarne garde: Ako Izrael odgovori, naš sljedeći napad biće još žešći

  • 01.10.2024. 19:24

Kao odgovor na mučeničku smrt Ismaila Hanije, Sajedan Hasana Nasralaha izveli smo napad u samo središte okupiranih teritorija, naveo je Korpus čuvara islamske revolucije.

Ako Izrael odgovori, naš sljedeći napad biće još veći. Ovo je odgovor na ubistvo bivšeg lidera političkog biroa Hamasa Ismaila Hanija, koji je ubijen u Teheranu u julu, kao i nedavno ubistvo Hasana Nasralaha, lidera Hezbolaha, i istaknutog komandanta Iranske revolucionarne garde Abasa Nilforušana koji su poginuli u istom izraelskom napadu na Bejrut, navodi Revolucionarna garda.

Reagovali izraelski sistemi PVO: Oborene rakete

Reagovali izraelski sistemi PVO: Oborene rakete

Iranska misija u Ujedinjenim nacijama: Napad na Izrael je legitiman odgovor na terorizam Izraela

Iranski predstavnici pri Ujedinjenim nacijama poručili su da je današnji napad Irana na Izrael legitiman odgovor na dosadašnje terorističke napade Izraela. 

Bajden sazvao sastanak

Američki predsjednik Džozef Bajden sazvao je sastanak sa potpredsjednicom Kamalom Haris i najvišim bezbjednosnim zvaničnicima.

Bajden: Spremni smo da pomognemo Izraelu da se odbrani od iranskih raketa

Bajden: Spremni smo da pomognemo Izraelu da se odbrani od iranskih raketa

"Razgovarali smo o tome kako su Sjedinjene Države spremne da pomognu Izraelu da se odbrani od ovih napada i zaštiti američko osoblje u regionu", naveo je Bajden.

Stalni predstavnik Švajcarske u Ujedinjenim nacijama, koja će, podsjetimo, u oktobru predsjedavati Savjetom bezbjednosti UN najavila je da  očekuje da će uskoro biti održana sjednica povodom situacije u Libanu, prenosi TASS.

Sprema se odgovor Irana: Planiraju da napadnu balističkim raketama?

Sprema se odgovor Irana: Planiraju da napadnu balističkim raketama?




Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    Stranačka hronika

  • 21:40 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)