Ostala djeca gledaju

UZNЕMIRUJUĆЕ Učiteljica metalnom šipkom brutalno tuče učenicu

  • Izvor: Telegraf
  • 07.10.2024. 20:22

Na društvenim mrežama pojavio se šokantan snimak na kome se vidi kako učiteljica u obrazovnom i rehabilitacionom centru u Lavovskoj oblasti tuče djevojčicu metalnom šipkom i rukama. Istovremeno joj govori da je "zvijer" i naziva je drugim pogrdnim imenima. Incident se dogodio pred ostalom djecom.

Centar inače pruža smještaj siročadi, djeci lišenoj roditeljskog staranja, djeci u teškim životnim okolnostima, ali i djeci sa posebnim obrazovnim potrebama. Zbog ozbiljnosti incidenta, lokalne vlasti odmah su pokrenule istragu, a učiteljica je suspendovan do daljeg.

Prošle nedjelje, ombudsman Dmitrij Lubinec otkrio je da su u ovoj ustanovi počinjeni i drugi oblici nasilja nad djecom, uključujući i seksualno nasilje, u šta je umiješan i direktor centra. Ove optužbe dodatno su uzburkale javnost i otvorile pitanje bezbjednosti djece u ustanovama ovog tipa.

Sličan incident u Kijevskoj oblasti

Podsjećamo, ranije je iz Kijevske oblasti prijavljen sličan slučaj zlostavljanja djece. Majka-vaspitač u jednom porodičnom domu okrutno je kažnjavala djecu koristeći kaiš, električne kablove, metalne predmete i druge improvizovane alate. Ovi slučajevi dodatno naglašavaju potrebu za hitnim reformama u sistemu zaštite djece, pišu mediji.

Vlasti pozivaju na brzu akciju kako bi se osigurala zaštita najugroženijih članova društva i spriječilo ponavljanje ovakvih događaja.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: