Прво на РТС-у

Дуго ишчекивана серија Сабља коначно на малим екранима

  • Извор: РТС
  • 18.10.2024. 10:16

Серија која је привукла огромну пажњу у читавом региону, освојила награде у Кану и Брну, имала премијеру у Београду, Сарајеву и Лесковцу, стиже и на мале екране! Од суботе 2. новембра, сваког викенда на Првом програму РТС-а у 20.00 сати, премијерно ће бити емитована дуго ишчекивана серија "Сабља", која ће кроз осам епизода пратити догађаје из наше рецентне прошлости – убиство премијера Зорана Ђинђића и ситуацију у земљи прије и након 12. марта 2003. године.

Два дана касније стиже и на Макс стриминг платформи и то прве двије од укупно осам једночасовних епизода. Година је 2003. након убиства српског премијера Зорана Ђинђића, земља тоне у хаос. Проглашава се ванредно стање. Даница, млада новинарка, покушава да истражи позадину атентата. Борис, полицијски инспектор, полако открива пропусте унутар истраге, разоткривајући ланац корупције који води до злочина из деведесетих. Млади криминалац Урош се све дубље уплиће у активности криминалног клана који је извршио атентат, и све му је теже да из вртлога у ком се налази, изађе. У потреби да дођу до истине, њих троје, постају жртве система, који покушавају да разоткрију.

Сергеј Трифуновић у улози Легије у серији

Сергеј Трифуновић у улози Легије у серији "Сабља"

Серија "Сабља" је једна од осам серија из цијелог свијета које су одабране за главну такмичарску селекцију Канског фестивала – "Cannesseries 2024". Награда за специјалну интерпретацију припала комплетној глумачкој екипи серије. Претпремијера серије је одржана и на овогодишњем Сарајево Филм Фестивалу, док је на фестивалу "Serial Killer" одржаном у септембру ове године освојила награду "Primetime Killer" за најбољу серију.

Откривено зашто је одложено емитовање

Откривено зашто је одложено емитовање "Сабље"

У главним улогама појављују се Драган Мићановић, Љубомир Бандовић, Милица Гојковић, Лазар Тасић, Феђа Штукан, Јасна Ђуричић, Милош Тимотијевић, Сергеј Трифуновић, Златко Бурић, Дубравка Ковјанић, Бојан Навојец и многи други. Аутори и редитељи серије су Владимир Тагић и Горан Станковић који су уједно и косценаристи заједно са Дејаном Прћићем, Марјаном Алчевским, Мајом Пелевић.

Серија је настала у продукцији РТС, "This and That Productions" и Агитпроп.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 12:30 Народ прича (Р)

    '‘Народ прича (Р)и (Р)

  • 12:55 Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица