Корисни савјети

Како да скувате пасуљ за 45 минута

  • Извор: Крстарица
  • 04.12.2023. 17:44

Пасуљ је и даље међу омиљеним јелима код нас, али домаћице знају да није баш једноставно припремити чорбу од пасуља. Постоје различите теорије и трикови који не подразумијевају потапање пасуља током ноћи у хладну воду.

Једна од варијаната јесте коришћење експрес лонца, који скраћује процес кувања, и то не само код пасуља. А ако немате експрес лонац, онда ћете морати да примијените неки од ових савјета које искуснији кувари користе већ годинама.

Добро је да код првог кувања пасуља у воду додате једну кашичицу соде бикарбоне. Оставите пасуљ да се крчка најмање 15 минута, након тога оциједите воду и додајте мало уља. Добро промијешајте, како бисте били сигурни да је уље распоређено по сваком зрну.

Долијте хладну воду у односу 4:1 према пасуљу, додајте 50 ml ракије и прокувајте. Оставите да се крчка 45–50 минута и требало би да имате потпуно скуван пасуљ.

И на посљедњем мјесту, али не и по важности – вријеме кувања пасуља зависи прије свега од његове врсте и квалитета. Неквалитетан и стар пасуљ можда се и никада не скува да би био као што треба да буде, независно од времена које проведе у шерпи, пише Крстарица.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 20:30 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Серија Бележница професора Мишковића (12+)

    'Серија је настала по мотивима романа Ратка Дмитровића Бележница професора Мишковића из 2014. године.

  • 23:00 Филм: Лагер Ниш (12+)

    ' Трговац винима одлучује се на пљачку како би збринуо љубавницу.. (16+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм