Будите опрезни

Како и колико дуго можемо да чувамо руску салату

  • 22.11.2024. 10:44

Руска салата је краљица сваке празничне трпезе, јер се лако припрема, пуни, а састојци нису скупи.

Обично је направимо превише, па имамо руску салату данима у фрижидеру.

Морате бити опрезни, јер ова салата има релативно кратак рок трајања. Због мајонеза, куваног кромпира и меса које сте користили – неке се праве са шунком, неки са пилетином, а ту је и посна руска салата – постоји шанса да се поквари.

Прво, не остављајте је на столу након што су се сви послужили, увијек је вратите у фрижидер. Многи гријеше да руско јело само покрију фолијом, што значи да у то јело могу да доспију микроорганизми из других намирница у фрижидеру.

Четири начина шминкања за млађи изглед

Четири начина шминкања за млађи изглед

Руску салату увијек треба чувати у фрижидеру у добро затвореној посуди, тако да ваздух и микроорганизми не могу да уђу.

Негдје ћете прочитати да је рок трајања пет дана, али вам савјетујемо да је чувате на температури од око четири степена Целзијуса и поједете у року од три дана, како би била потпуно безбједна.

(Најжена)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 15:30 Досије (Р)

    ‘ Досије (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Кето кухињица

    Здрави, брзи и занимљиви рецепти чекају на вас.

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Серија 'Одметница' је колумбијска акциона драма из 2016. године, чији сценарио и режију потписује група аутора. Заснована је на истинитој причи, о младима који силом прилика, а прије свега егзистенцијалних, постају дио опасних герилских скупина у Јужној Америци.

  • 17:50 Тајне Музеја

    ' ‘Аутроска емисија културног радника и писца Ене Митровске која открива културну, умјетничку и историјску баштину, упознаће вас са занимљивим артефактима, збиркама, легатима и осталим историјским предметима у музејима широм Српске.