Руска салата је краљица сваке празничне трпезе, јер се лако припрема, пуни, а састојци нису скупи.
Обично је направимо превише, па имамо руску салату данима у фрижидеру.
Морате бити опрезни, јер ова салата има релативно кратак рок трајања. Због мајонеза, куваног кромпира и меса које сте користили – неке се праве са шунком, неки са пилетином, а ту је и посна руска салата – постоји шанса да се поквари.
Прво, не остављајте је на столу након што су се сви послужили, увијек је вратите у фрижидер. Многи гријеше да руско јело само покрију фолијом, што значи да у то јело могу да доспију микроорганизми из других намирница у фрижидеру.
Руску салату увијек треба чувати у фрижидеру у добро затвореној посуди, тако да ваздух и микроорганизми не могу да уђу.
Негдје ћете прочитати да је рок трајања пет дана, али вам савјетујемо да је чувате на температури од око четири степена Целзијуса и поједете у року од три дана, како би била потпуно безбједна.
(Најжена)