Large banner

Ovaj trik pomaže da bez problema ogulite kuvano jaje

03.10.2019

08:17

Коментари: 0

Skuvati jaje nije neka filozofija, zapravo je nešto što doslovce svako može da uradi u kuhinji, ali kada dođe na red guljenje ljuske, stvari prestaju da budu tako jednostavne, a često se pošteno namučimo kako bi ga oljuštili, a da pritom ne skinemo pola bjelanceta.

Naravno, čuli smo već gomilu trikova koji olakšvaju ovaj posao, ali se u praksi ispostavi da su nedjelotvorni. Ipak, stručnjaci u oblasti gastronomije nakon nekoliko testova došli su do metode koja će navodno uvijek upaliti! Stvar je jednostavna - u vodu u kojoj kuvate jaja dodajte malo sirćeta!

Razmjera bi trebalo da bude otprilike jedna kašika na četiri šoljice vode, a preporuka je da korististi obično bijelo sirće, nikako vinsko ili jabukovo.

Sa naučne strane ovo je lako objasniti - sirće može da otopi kalcijum-karbonat od kog je sačinjena ljuska jajeta. Tako će se ljuska stanjiti, a samim tim se i daleko lakše ljuštiti.

Ovaj test pokazao je i da potapanje jaja u ledenu vodu odmah nakon što su skuvana, može da pomogne.

Подијели:

Large banner
Small banner
  • Најновије

  • Најчитаније

Small banner

Тренутно на програму

16:20

Вјежбајте са Лидијом

лајфстајл

16:30

Вијести

информативни програм вијести

16:50

Центар дана

инфотејнмент

18:20

Народ прича

репортажна емисија

18:55

Маркетинг

маркетинг

19:00

АТВ вијести

информативни програм вијести

19:40

Маркетинг

маркетинг

Small banner
Small banner