03.07.2024
21:05
Када купујете парадајз и краставце, посебно је важно бити сигуран да су безбједни за конзумацију и да нису контаминирани пестицидима. Постоји једноставан трик који можете испробати код куће како бисте провјерили да ли су ови производи били изложени пестицидима.
Оперите парадајз или краставац. Прије него што почнете са тестирањем, оперите воће под млазом воде како бисте уклонили прљавштину и површинске остатке. Припремите мјешавину соде бикарбоне и воде и у малу чинију ставите једну кашичицу соде бикарбоне, а затим додајте довољно воде да направите пасту. Добро промијешајте како би се сода бикарбона потпуно растопила.
Нанесите пасту на парадајз или краставац. Користите прст или четкицу да нанесете пасту на цијелу површину воћа или поврћа. Пазите да равномијерно покријете сваки дио и сачекајте неколико минута. Оставите пасту да дјелује на површини парадајза или краставца око 5 до 10 минута.
Током овог времена, сода бикарбона ће реаговати ако постоје пестициди на површини. Исперите под водом. Након што је прошло неколико минута, исперите парадајз или краставац под млазом воде како бисте уклонили пасту и све остатке. Посматрајте резултате. Ако су парадајз или краставац били прскани пестицидима, могу се појавити промјене у боји или текстури на мјесту гдје сте наносили пасту. Чист и непрскан производ неће показати никакве знакове реакције.
(Нај жена)
Најновије
Најчитаније
Тренутно на програму
3:00
Аутошоп магазин (Р)
емисија о аутомобилима
3:30
Најбоље године (Р, 16+)
филмски програм
5:00
Погледај у сутра (Р, 12+)
серијски програм
6:00
АТВ вијести
информативни програм вијести
6:45
Вјежбајте са Лидијом (Р)
лајфстајл
6:55
АТВ јутро
јутарњи програм
9:00
Крваво цвијеће С02 ЕП 173 (Р, 12+)
серијски програм