Бањалука

У чијој је надлежности купопродаја земљишта Средњошколског дома?

  • Извор: АТВ
  • 18.06.2024. 19:21

Синиша Овука одлучио је да проговори, и за АТВ да каже све о спорној парцели Средњошколског дома.

Ресорно Министарство надлежно је за све, па и за купопродају било каквог земљишта, каже, дан након што смо га питали шта ће се догодити са парцелом на атрактивној локацији, на коју је око бацила "Арагоста Инвест".

Управни одбор ове ЈУ нема надлежност, а писмо намјере, те приватне компаније прослијеђено је Министарству просвјете и културе Републике Српске, каже директор Средњошколског дома. 

- Имајући у виду да и по Статуту установе, јер оснивач установе је Влада Републике Српске, односно, ресорно Министарство просвјете и културе, а ја као директор, ни Управни одбор нема надлежност по том питању, тако да смо ми то писмо намјере прослиједили на даље поступање - каже Овука.

Министарство просвјете и културе лоптицу и данас пребацује на Средњошколски дом. На наша питања шта ће се догодити са парцелом и уколико дође до откупа, коме ће припасти средства нисмо добили одговор, али јесмо да они за то нису надлежни. 

- Имајући у виду претходно наведено, обавјештавамо вас да је одлука о истом у надлежности Управног одбора ЈУ Средњошколски дом Бања Лука - наводе из Министарства.

Ипак, након консултације неколико правника, АТВ је добио информацију да у питању власништва над некретнинама, посљедњу ријеч у случају продаје земљишта, ипак има ресорно Министарство, уз обавезно мишљење Правобранилаштва Републике Српске. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.