Јабланица

Дино до детаља описао кобне тренутке када је остао без трудне супруге: ''Корак је требао да се спаси''

  • Извор: 24сата.хр
  • 07.10.2024. 09:09

Стравичне поплаве, које су проузроковале обилне падавине, однијеле су најмање 20 живота на подручју Јабланице, Фојнице, Кисељака, Крешева и Коњица.

Стање је тешко у више бх. градова, али је најтеже у Јабланици. 

Потресне исповијести људи који су губили домове и своје најближе долазе из овог града. 

Дино Бегић је изгубио трудну супругу Ајлу (28) због бујичних поплава које су погодиле подручје Јабланице.

Она је била у седмом мјесецу трудноће, а иза ње су остали Дино и петогодишња кћерка Далал.

Расте број жртава у бујичних поплава у ФБиХ

Расте број жртава у бујичних поплава у ФБиХ

- Не знам ни сам како се осјећам. Не знам шта бих вам рекао. Морам се некако држати због своје дјевојчице. И даље сам у шоку. Тренутно пролазим кроз живот као да сањам. Осјећам потребу да плачем, али не могу, изузетно ми је тешко, али... то је живот. То је судбина - рекао је потресени Дино Бегић за 24сата: 

- Цијела борба почела је негдје око поноћи. Отац и ја смо изашли из куће да бисмо чистили оближњи поток крај куће како нам вода не би ушла унутра. Била је то толико јака киша да ништа нисмо видјели. Тад сам задњи пут видио супругу живу. Њих смо оставили у кући, а цурица Далал (5) је спавала.

Надаље, испричао је како су се борили с потоком, док је Ајла спремила кћерку за евакуацију. 

- Дебло је пало на њу и пригњечило је. Мала се спасила, а како, то само драги Бог зна. Била је сва крвава и тешко повријеђена, па смо је водили у Коњиц на шивање. Пуна је огреботина, али оно најгоре је то што је видјела смрт своје мајке - испричао је Дино. 

Додаје како су он и преминула супруга једва чекали друго дијете. 


Влада Српске данас о дану жалости

Влада Српске данас о дану жалости

- Носила је још једну цурицу. Били смо јако сретни што ће нам се породица проширити. Неку ноћ су кћерка и она слагале неку робицу коју су купиле за бебу. Спремала се за пород који се ближио - говори даље. 

Наиме, кућа им је у потпуности уништена те се тренутно налазе код његове тетке.

- Куће као да никад није ни било. Имали смо лијепу кућу на два спрата. Али шта нам то све вриједи. Живјели смо добро, али нас је погодила ова тешка судбина. Мала нити не спомиње нити пита за маму. Свјесна је свега. Консултовао сам се с неким докторима како бисмо добили психолошку помоћ. Кћерка је јако везана за мене, а сад након свега жели стално бити са мном. Стално ми је у крилу и не жели се макнути. Надам се да ћемо некако пребродити све. Имам породицу која ми помаже јер смо једноставно остали без свега. У неколико сати. И без дома и без најближе породице - испричао је схрвано.

Градоначелник убијен шест дана након преузимања функције

Градоначелник убијен шест дана након преузимања функције

- Нисам их успио видјети јер нисам могао до њих. Кад је жена видјела да кућа неће издржати и да се мора повући, одлучила је изаћи из ње - описује Дино кобну ноћ. Супруга се хтјела сакрити у сусједној гаражи која није била на директном удару, али док се покушала домоћи спаса, ударило ју је дебло.

Недостајао је тај један корак, и она би сад била овдје с нама. Тај мали, ситни, али кобни корак. Малу је држала за руку, али ударац их је одвојио - додаје Дино.

Пратите нас и путем Вибера