Сарајево

Језив случај у БиХ! Педофил напаствовао д‌јевојчице на путу до школе и у парку

  • Извор: Агенције
  • 24.09.2024. 18:09

Един Камарић из сарајевског насеља Грбавица ухапшен је данас, други пут у неколико мјесеци због прогањања и покушаја напаствовања д‌јевојчица док се играју у парку на који гледају прозори његовог стана или док су на путу према школи.

Све је почело љетос када је Един Камарић отворио широм прозоре на високом приземљу у згради у којој живи и гледајући у д‌јецу додиривао свој полни орган. Ту није био крај. Прилазио је д‌јевојчицама које су се играле у парку, питао их како се зову, колико имају година, а потом је тражио да их пољуби, помази и тражио да иду с њим. Ријеч је о д‌јевојчицама старости 11 и 12 година, а парк је намијењен за сву д‌јецу до 14 година старости.

Из провјерених извора познато је да се то није поновило једном. Наиме, више пута је д‌јевојчицу, чији је случај пријављен надлежнима и у току је судски поступак, пратио када би се враћала из школе или пролазила до игралишта на којем се играла.

Све ово је изазвало дубоке трауме код ове, али и других д‌јевојчица и д‌јечака.

Хапшења послије прве употребе капсуле за самоубиство

Хапшења послије прве употребе капсуле за самоубиство

Како су испричали мјештани Грбавице, неријетко би д‌јеца трчећи дошли до школе, уколико би га угледали или улазили у оближње радње како би се склонили и звали своје родитеље да дођу по њих.

Камарић је након тога смјештен на неколико мјесеци у Психијатријску установу јер се води и као психички болесник. Од раније му је наводно дијагностикована шизофренија.

Приликом првог хапшења, Камарић је негирао да је излазио из куће и улазио у парк, али родитељи који су били ту и због којих је и побјегао су посвједочили о његовим покушајима.

Након неколико мјесеци, Камарић је пуштен кући, тачније, у исти стан из којег има поглед на д‌јечији парк. Од тада, како је речено, родитељи прате д‌јецу у школу и из школе, смјењујући се како не би каснили превише на посао.

Међутим, нажалост ова агонија како д‌јеце, тако ни родитеља се не завршава.

Педофил данас поново покушао напаствовати д‌јевојчицу

Иако је судски поступак у току, Камарић је јутрос покушао напаствовати још једну д‌јевојчицу која је кренула према школи. Пришао јој је и питао како се зове, колико има година и потом је ухватио за руку покушавајући да је повуче са собом.

Необична ситуација у Фочи: Кошаркаш Сутјеске добио смјештај у затвору

Необична ситуација у Фочи: Кошаркаш Сутјеске добио смјештај у затвору

Срећом у том тренутку је наишла њена мајка која га је спријечила у намјери и спасила своје дијете. Он је побјегао, али га је полиција брзо пронашла и ухапсила.

У разговору са мјештанима Грбавице откривено је да је Камарић раније живио у другом дијелу насеља, али да су га због “психичког стања”, али и оваквих случајева, ближњи преселили на ову нову локацију прије неколико година.

Родитељи који су упознати с овим случајевима, више д‌јецу не пуштају да се сама играју у парку, а који иначе могу надгледати са својих прозора.

Систем заказао

Овакви случајеви нису једини, али системског рјешења нема. Осим промјена Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине, потребне су и установе за трајно лијечење особа са тешким психичким обољењима, поготово ако су опасни по околину, у овом случају најрањивију категорију – д‌јецу, што у оквиру јавног здравственог сектора у БиХ не постоји.

Припадници Жандармерије трчали до Хиландара како би помогли пензионисаном колеги који је болестан

Припадници Жандармерије трчали до Хиландара како би помогли пензионисаном колеги који је болестан

До тада, родитељи ће морати да бдију над својом д‌јецом без обзира на то да ли је у питању пут до школе која је удаљена три минуте од зграде или д‌јечији парк који им је испред самог улаза. А педофили ће за који мјесец, у неким случајевима годину, а у неким и након неколико дана притвора – шетати слободно.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 21:40 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.