Оптужница

Пустила га у кућу да напуни телефон, а он је опљачкао лупајући јој главом о под

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву подигло је оптужницу против Илије Шкаве (36) из Приједора због разбојништва над 86-годишњом старицом коју је брутално претукао, лупајући јој главом о под, након чега јој је украо око 1.300 марака и златни накит!

Злочин се догодио 6. септембра ове године у Кули код Сокоца. У оптужници се наводи да је Шкаво око 19 часова дошао до куће Т.Ј. (86). Старици је ”сложио причу” да му је празна батерија на телефону, па га је пустила да уђе у кућу да напуни батерију...

”Након што га је пустила у кућу, оптужени је закључао улазна врата и уз пријетњу да ће је заклати од старице је тражио да му преда новац, злато и оружје. Како му није дала тражено, задао јој је више удараца тако што је оборио и њеном главом ударао од под. Потом јој је завезао руке комадом ужета црне боје, нанијевши јој лаке тјелесне повреде у виду крвног подлива у предјелу сљепоочног дјела са десне стране главе, крвни подлив обје руке, оба ручна зглоба и лица са десне стране”, наводи се у оптужници.

Ukrao više od 20.000 KM pa pokušao pobjeći taksijem

Ukrao više od 20.000 KM pa pokušao pobjeći taksijem

Додаје се да је Шкаво имао намјеру да употребом силе од старице присвоји покретне ствари, због чега је извршио преметачину просторија у приземљу куће.

”Жртву је приморао да се са њим попне на спрат, тако што ју је гурао у предјелу главе и на спрату куће, у спаваћим собама пронашао је и присвојио новац у износу од 750 КМ, двије коверте са 450 КМ и 90 евра. Затим више комада златног накита у виду ланчића испреплетених без привјесака, наруквицу алка, два вјенчана прстена, један мањи прстен ”вера”, прстен са украсима од бијелих каменчића, један прстен са црним каменом, двије наушнице у облику кишне капи и реплику златне кашике са натписом, ”Канада”, након чега се са одузетим стварима удаљио у непознатом правцу”, наводи се у оптужници.

Оптужницу је потврдио Основни суд у Сокоцу. Одлуком суда Шкави је продужен притвор у којем се налази од хапшења у септембру.

Уколико се докаже кривица Шкави пријети казна од једне до десет година затвора.

Иначе, Илија Шкаво је раније довођен у везу са више кривичних дјела.  У фебруару ове године је ухапшен због сумње да је од познаника украо 20.000 КМ, након чега се таксијем дао у бјекство. Приликом хапшења код њега је пронађен украдени новац.


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:20 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.