Помоћ становништву

Црна Гора у БиХ упутила спасилачку екипу од 32 члана; Биће у Јабланици

  • Извор: Танјуг
  • 07.10.2024. 10:09

Црна Гора је упутила у БиХ спасилачку екипу која броји 32 члана како би помогли становништву у проналаску несталих и отклањању посљедица катастрофалних поплава.

Руководилац спасилачко тима Милан Радовић каже да ће спасилачкии тим у Јабланици остати седам дана, а ако буде потребе и дуже. Жеља им је, додао је, да из рушевина извуку неког преживелог.

У спасилачком тиму су махом ватрогасци и спасиоци из 10 црногорских општина, ту су и припадници Црвеног крста и Директората за заштиту и спашавања.

Трагедија у Тузли: Отац пронашао тијело кћерке у стану

Трагедија у Тузли: Отац пронашао тијело кћерке у стану

- Црногорски национални тим за спашавање из рушевина и тим са пумпама високог капацитета иде у Јабланицу да помогне у неком пуном свом капацитету у несрећи која је погодила народ БиХ. Ово је помоћ коју ми пружамо преко механизма за цивилну заштиту. Удружиле су се све екипе спашавања из региона, колеге из Србије, Хрватске и Словеније. Ту смо и ми, тако да се надамо да ћемо пружити угроженом становништу оно што је њима сад у овом моменту најпотребније то је да покушамо да из рушевина тамо извучамо још неког живог као што је био случај јуче - казао је руководилац тима за спашавање Милан Радовић.

Напоменуо је да имају и сегмент пумпе виског капацитета те да ће црногорски спасиоци помоћи при испумпавању воде из угрожених објеката.

Дирљиве ријечи мајке која се борила са бујицом да спаси сина: ''Само смо њега настојали да извучемо''

Дирљиве ријечи мајке која се борила са бујицом да спаси сина: ''Само смо њега настојали да извучемо''

- Тако да оно што будемо могли урадићемо сигурно даћемо све од себе као што ови момци то увијек и раде - казао је Радовић, пренио је портал РТЦГ.

Тим Црне Горе чине 32 особе, од тога четири особе из Директората за заштиту и спасавање, пет особа из Црвеног крста Црне Горе и 23 припадника служби заштите и спасавања, односно ватрогасаца и спасилаца из 10 општина у Црној Гори.

Пратите нас и путем Вибера