Свађа због споменика

Упокојени Амфилохије посвађао Црногорце

  • Извор: Б92
  • 19.09.2024. 14:32

Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић саопштио је да митрополит црногорско-приморски Амфилохие заслужује споменик.

"Сматрам да је митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије важна личност наше скорије историје. То је човек који има моје поштовање. Сматрам свакако да као такав заслужује споменик али не бих улазио у детаље који се тичу техничких ствари", рекао је Милатовић.

Он је гостујући синоћ на подгоричкој Нова М ТВ., рекао да је мисли да је апсолутно природно да тај споменик буде као и сваки други у Црној Гори, направљен у складу са законом.

"Ја сам сигуран да ће се надлежни органи постарати да то тако и буде али мислим да бројни грађани деле моје мишљење", рекао је Милатовић.

Након што је Министарство културе и медија најприје рјешењем одбило захтјев Општине Беране за подизање спомен-обиљежја митрополиту Амфилохију и оштрог реаговања Епархије будимљанско-никшићке одлука МКМ је повучена, а министарка се извинила грађанима и Епархији СПЦ, због начињених пропуста.

Министарка Вујовић је раније данас упутила Влади Црне Горе приједлог за претходно давање сагласности Општини Беране за постављање спомен-обиљежја митрополиту, а у образложењу је опширна биографија преминулог митрополита Амфилохија.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије преминуо је 30. октобра 2020. године и сахрањен је у крипти подгоричког Храма Христовог Васкрсења.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:40 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм