Будимо хумани

Наше мало је некоме много: Подржимо акцију "Чизме солидарности" за помоћ дјеци из енклава на КиМ-у

  • Извор: АТВ
  • 07.10.2024. 12:21

Седму годину заредом хуманитарна организација "Српска солидарност" из Београда је покренула своју, како воле да кажу, "најтоплију" акцију "Чизме солидарности" за помоћ дјеци из енклава на Косову и Метохији.

Акцију организују како би обезбиједили нову зимску обућу и одјећу за малишане из јужне српске покрајине. 

"Како су пред нама већ хладни дани а зима куца на врата, жеља нам је да дјеца спремно дочекају прве пахуље и да се са радошћу у топлој обући и одјећи играју у снијегу. Узевши у обзир све теже услове живота на Косову и Метохији и да се њихово одрастање одвија у небезбједним околностима, овом акцијом покушавамо да им донекле олакшамо ситуацију и финансијски помогнемо њиховим родитељима", изјавио је Душко Рожић из ове организације. 

У претходном периоду су обрадовали 250 малих хероја из: Косовског Поморавља - Ново Брдо, Дрена на Мокрој Гори, Врбештице на Шари, Цернице, Понеша и Паралова. Прошле године су посјетили општину Клина и село Видање како би лично уручили поклоне не само дјеци из тог села већ и Беркова, Рудице и Дугоњиве.

Ове године ће обрадовати 30 дјеце из Старог Грацког.

"Сваке године изаберемо по једну енклаву и намјенски купимо чизме, јакне, капе и слично за конкретну децу из те енклаве водећи рачуна о величини одјеће и броју обуће. Највећа нам је радост када им однесемо поклоне и када видимо са колико знатижеље и нестрпљења пробају чизме или јакну. Обавезно се задржимо дуже како би се поиграли и боље их упознали", објаснио је Душко Рожић.

Позивају све људе добре воље и друштвено одговорне компаније, синдикате, удружења и остале који су у могућности, да се прикључе акцији која ће трајати до 15.10.2024.

Помозимо дјеци да са радошћу дочекају зимске чаролије, поручују из Српске солидарности.

Жиро рачун за динарске уплате у Србији: 340-11013053-38

PayPal:

srpskasolidarnost@gmail.com

Инструкције за уплате на девизни рачун из иностранства:

Currency tag (EUR,$,CHF, CAD)

SWIFT CODE: GIBARS22

IBAN: RS35340000001101305338

NAME: Srpska solidarnost

ADDRESS: Beograd, Skerliceva 12

Подршку можете пружити и слањем СМС-а на хуманитарни број 1389, за мобилне оператере из Србије.

За правна лица постоји могућност склапања уговора о донацији.

Наше мало је некоме много!

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.