"Куартер поундер“

Продали пола милиона: Мекдоналдс повукао спорне хамбургере након избијања заразе

  • Извор: Агенције
  • 24.10.2024. 10:39

Ланац брзе хране Мекдоналдс повукао је продају хамбургера "куартер поундер" (четврт фунте) у петини својих ресторана у Сједињеним Америчким Државама, након избијања заразе ешерихијом коли од које је, након конзумирања тог хамбургера, обољело скоро 50 људи у 10 држава, а једна је умрла.

Портпарол Мекдоналдса рекао је у сриједу да је ланац брзе хране продао око милион тих хамбургера у временском оквиру када се болест појавила, пренио је ЦБС Њуз. 

Компанија је саопштила да вјерује да би се више људи разбољело да контаминација потиче од самих пљескавица, додајући да би кривац могао бити лук који се користи на пљескавицама.

Огласио се УКЦ Српске о стању дјеце са менингитисом

Огласио се УКЦ Српске о стању дјеце са менингитисом

Амерички центри за контролу и превенцију болести повезали су у уторак "куартер поундер" хамбургере са избијањем заразе, која је забиљежена у Колораду, Небраски и другим државама. 

Већина оних који су се разбољели пријавили су да су јели "куартер поундерс" из тог ресторана, а истражитељи раде на томе да потврде који је састојак хране контаминиран.

Банке укидају један намет, комшије прве повукле потез

Банке укидају један намет, комшије прве повукле потез

Из Мекдоналдса је саопштено да се њихови хамбургери спремају на 175 степени, што је изнад нивоа од 160 степени потребног за убијање бактерије ешерихије коли, а главни директор за ланац снабдијевања у Сјеверној Америци Цезар Пиња рекао је да почетна истрага компаније сугерише да би неке од болести ешерихије коли могле бити повезане са нарезаним луком који се користи у "куартер поундеру".

Мекдоналдс је уклонио нарезани лук и јунеће пљескавице од четврт фунте са својих локација у Колораду, Канзасу, Јути, Вајомингу и дијеловима Ајдаха, Ајове, Мисурија, Монтане, Небраске, Неваде, Новог Мексика и Оклахоме.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.