Индијски тајкун

Умро милијардер, а није оставио насљедника: Почиње борба

  • Извор: Курир
  • 16.10.2024. 09:47

Дан након смрти најпризнатијег индијског тајкуна Ратана Тате, његов полубрат Ноел Тата именован је за новог предсједника "Tata-Trust", објавила је група.

Ратан Тата, индијски предузетник који је изградио Тата Гроуп у глобалну мултинационалну компанију, преминуо је прошле недјеље у 87. години.

Тата Трустс је филантропски огранак компаније који држи већински удио од 66 одсто у Тата Сонс. Тата Сонс је једна од највећих индијских пословних група, са годишњим приходом већим од 100 милијарди долара.

Ко је Ноел Тата?

Ноел Тата (67) је син Навал Тате, који је такође био Ратанов отац, и Симоне Тата.

Он је у управним одборима многих Тата компанија, укључујући Тата Трустс. Он је предсједник "Tata International Limited", "Voltas" i "Tata Investment Corporation" и потпредсједник "Tata Steel and Titan Company Limited". Он такође води Татину огромну компанију за малопродају одјеће, "Trent Limited", која је доживјела огроман раст откако је преузео њено вођство 2014.

Балкански тајкун добио видео отете д‌јеце: За све криви једну особу

Балкански тајкун добио видео отете д‌јеце: За све криви једну особу

Компанија управља веома успешним модним и животним малопродајним форматима као што су "Vestside", "Zudio" и "Utsa".

Од 2010. до 2021. Ноел Тата је водио глобалну трговинску и дистрибутивну фирму групе – "Tata International" – чији је приход порастао са 500 милиона долара на преко три милијарде долара за то време.

Ноел Тата је рекао да је „дубоко почаствован и понизан“ том приликом и да се радује што ће пренети наслијеђе свог брата.

Мирослав дошао да помогне пријатељу око радова на кући, па пао са 3 метра висине

Мирослав дошао да помогне пријатељу око радова на кући, па пао са 3 метра висине

- Овом свечаном приликом, поново се посвећујемо наставку наших развојних и филантропских иницијатива и настављамо да играмо своју улогу у изградњи нације - рекао је он, наводи се у саопштењу које преноси Би-би-си.

Укључена цијела породица

Троје дјеце Ноела Тате такође су повереници у одборима неких добротворних организација повезаних са породицом.

Његов син Невил је шеф Стар Базара, ланца малопродајних супермаркета групе. Његова кћерка Леа Тата је задужена за бренд Gateway у оквиру компаније The Indian Hotels Company. Његова друга кћерка, Маиа Тата, ради у "Tata Digital".

Познати гитариста упуцан више пута

Познати гитариста упуцан више пута

Ратан Тата је био неожењен, није имао дјеце и није јавно именовао насљедника, а његова смрт је изазвала широко интересовање за то ко ће преузети "Tata Trust" као његов насљедник.

(Курир)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.