27.10.2025
08:24
Komentari:
0
Recept za baklavu bez kora morate zabeležiti, jer svako ko je bude probao, sigurno će vam tražiti recept.
Baklava bez kora sa orasima se pravi nevjerovatni lako, te uspijeva i onim neiskusnim domaćicama koje ne vole da provode mnogo vremena u kuhinji. Sa druge strane, njenom ukusu ne može apsolutno niko da odoli.
Količina namirnica za 8 osoba:
100 gr mljevenih oraha
100 gr suvog grožđa
1 čaša jogurta
1 šoljica ulja
3 šoljice mlijeka
3 šoljice brašna
3 šoljice griza
1 prašak za pecivo
Sirup:
400 grama šećera
500 ml vode
sok od jednog limuna
Način pripreme:
U vanglicu staviti orahe, suvo grožđe, jogurt, mlijeko, brašno, ulje, griz, prašak za pecivo i sve lagano dobro izmiješati.
Sipati u podmazan pleh. Zagrijati rernu na 180 C stepeni. Peći u zagrijanoj rerni, dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 minuta. Isijeći na željeni oblik.
Sirup: šećer dobro razmutiti u vodi i dodati sok od jednog limuna i pustiti da vri 5 minuta, prenosi Srbija Danas.
Najnovije
Najčitanije
11
34
11
32
11
31
11
28
11
26
Trenutno na programu