Baklava bez kora s orasima i jogurtom: Sočnija od originalne, a začas gotova

27.10.2025

08:24

Komentari:

0
Баклава без кора с орасима и јогуртом: Сочнија од оригиналне, а зачас готова
Foto: Youtube screenshot/ Recepttura

Recept za baklavu bez kora morate zabeležiti, jer svako ko je bude probao, sigurno će vam tražiti recept.

Baklava bez kora sa orasima se pravi nevjerovatni lako, te uspijeva i onim neiskusnim domaćicama koje ne vole da provode mnogo vremena u kuhinji. Sa druge strane, njenom ukusu ne može apsolutno niko da odoli.

Količina namirnica za 8 osoba:

100 gr mljevenih oraha

100 gr suvog grožđa

1 čaša jogurta

1 šoljica ulja

3 šoljice mlijeka

3 šoljice brašna

3 šoljice griza

1 prašak za pecivo

Sirup:

400 grama šećera

500 ml vode

sok od jednog limuna

Način pripreme:

U vanglicu staviti orahe, suvo grožđe, jogurt, mlijeko, brašno, ulje, griz, prašak za pecivo i sve lagano dobro izmiješati.

Sipati u podmazan pleh. Zagrijati rernu na 180 C stepeni. Peći u zagrijanoj rerni, dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 minuta. Isijeći na željeni oblik.

Sirup: šećer dobro razmutiti u vodi i dodati sok od jednog limuna i pustiti da vri 5 minuta, prenosi Srbija Danas.

Podijeli:

Large banner