Ukoliko volite slatke i tople napitke, onda će ovo biti pravo uživanje za vas. Priprema kuvanog vina vam neće oduzeti mnogo vremena, a uživanje je zagarantovano.
Topli napici su nešto što se preporučuje kada krene zimska sezona i u toku praznika. Jednom nedjeljno pripremite dobro kuvano vino i uživajte u savršenom napitku tokom novogodišnjih i božićnih dana.
Еvo kako da spremite najlepše kuvano vino po receptu koji je provjereno neprevaziđen.
Sastojci:
- 5 dl polusuvog crnog vina
- 2,5 dl vode
- 3 kašike šećera
- 1/2 kašičice karanfilića
- malo cimeta
- nekoliko kriški narandže
Priprema:
Dvije kašike šećera otopiti na tihoj vatri. Kada požuti preliti vodom, pojačati temperaturu ringle i pustiti da voda provri.
Zatim dodati još jednu kašiku šećera, dobro promiješati da se sve sjedini, i dodati vino. Kada počne da pjeni sklonite sa šporeta posudu u kojoj to sve kuvate, jer vaš napitak ne treba da provri.
Dodajte cimet i karanfilić, dobro promiješajte i sipajte u čašu od debljeg stakla, koja ima dršku.
Kuvano vino se pije dok je vruće, a možete da obogatite ukus tako što ćete u njega ubaciti krišku pomorandže.