Izvor:
Krstarica
22.11.2023
17:51
Komentari:
0Pirinač je namirnica koja može da bude dio brojnih jela, a uz ove smjernice će vam ispasti baš onako kako treba.
Љепљив пиринач, недовољно куван, сув или прекуван само су неки од резултата погрешно куваног пиринча. Али, када једном схватите како да спремите савршено пахуљаст пиринач, више нема грешака.
Након што исперете пиринач, сипајте воду (за сваку додатну шољу пиринча додајте још 3/4 шоље воде) у велику шерпу са поклопцем. Пустите да проври и посолите.
Полако додајте пиринач у кључалу воду. Промијешајте једном или тек толико да се одвоји пиринач. Користите дрвену кашику да одвојите све грудве. Трудите се да не мијешате превише, јер управо то доводи до тога да пиринач постане љепљив.
УвЈерите се да поклопац добро стоји на лонцу и укључите средњу температуру. Пустите да се пиринач кува нешто мање од 20 минута, а затим склоните са ватре и оставите га у шерпи још пет минута.
Прије сервирања пиринач промијешајте виљушком како бисте одвојили зрна. Ако је пиринач готов прије него што сте спремни да га послужите, ставите крпу преко шерпе, вратите поклопац и оставите га на страну. Крпа ће апсорбовати вишак влаге и кондензацију, помажући да не настане прекуван и кашаст пиринач.
Najnovije
Najčitanije
21
57
21
34
21
25
21
20
21
17
Trenutno na programu