Kako da smrznuto povrće zadrži što ljepši ukus prilikom spremanja

10.02.2025

08:46

Komentari:

0
Како да смрзнуто поврће задржи што љепши укус приликом спремања

Smrznuti grašak smo pripremali tako što ga iz vreće ubacimo u ključalu vodu. Neretko se desi da bude kašast i bezukusan, a mi zažalimo što smo ga uopšte i pravili. Ispravan način da dobijete najukusniji grašak postoji, i vrlo je jednostavan.

Савјет за најбољи грашак по корацима:

1. Прво испразните врећу смрзнутог грашка у шерпу.

2. На врх додајте шест кашика путера, бијели лук и мало шећера.

3. Динстајте на средњој ватри док се путер не отопи и грашак не скува.

4. Посолите и побиберите, па сервирајте. Уживајте!

Додатни савјети за кување грашка, кукуруза и другог смрзнутог поврћа:

1. Никада немојте да дозволите да вам поврће прокључа.

2. Додајте мало шећера у грашак или кукуруз. Побољшаће природну слаткоћу овог поврћа.

3. Немојте додавати со прије сервирања, јер може да доведе до дехидрирања поврћа.

(Ствар укуса)

Podijeli:

Large banner