Large banner

Napravite najukusniju paštetu od jaja koja vam ostanu nakon Vaskrsa

Izvor:

Magazin novosti

20.04.2025

17:30

Komentari:
Направите најукуснију паштету од јаја која вам остану након Васкрса

Kuvana jaja zvijezde su vaskršnjeg stola. Od ove namirnice možete napraviti nekolicinu jela – čak i ukusnu paštetu.

Важно је скувати јаја на тврдо, помијешати их с нешто мајонезе, сенфа, киселог врхња и покојег зачина, а онда све заједно сервирати као предјело или међуоброк.

Овако припремљена кувана јаја сјајан су умак за чипс и крекере, намаз за сендвиче, а можете их послужити и уз штапиће од шаргарепе, целера и сличног поврћа.

Најбоље од свега? За цијели поступак биће вам потребно свега око пола сата. Ако употријебите сјецкалицу поврћа још и мање времена од тога.

Паштета од тврдо куваних јаја - састојци:

6 великих јаја

50 мл мајонеза

20 г киселе павлаке

2 кашичице насјецканог влашца

1 кашика сенфа

1 кашика љутог умака по жељи

1 кашичица димљене паприке у праху

со и бибер по жељи

Паштета од тврдо куваних јаја - припрема:

Скувајте тврдо кувана јаја на уобичајени начин – у кипућој води термички их обрађујете око 10 до 12 минута. Охладите их у хладној води и огулите.

Насјецкајте бјеланца на ситне коцкице, а жуманца уситните виљушком у пасту. Јаја помијешајте са мајонезом, сенфом, киселом павалком и љутим умаком по жељи. Зачините с нешто соли и бибера, димљеном паприком у праху и насјецканим влашцем.

Ставите у фрижидер да се паштета охлади па послужите с хљебом, крекерима или насјецканим поврћем.

Пријатно!

Podijeli:

Large banner