Izvor:
Informer
24.08.2025
17:17
Komentari:
0Brusketi su savršen izbor za tople ljetnje dane. Lagano, osvježavajuće i brzo se pripremaju, idealni su kao predjelo ili lagani obrok.
Хрскави комади препеченог хљеба, брускети, богато обогаћени мирисним парадајзом и свјежим босиљком, представљају есенцију медитеранске кухиње.
Не само да су савршено предјело или лагани оброк, већ се припремају брзо и једноставно, што их чини савршеним избором за летње дружење.
10 најважнијих датума у септембру: Њемачку чека низ промјена
Припремите се да уживате у експлозији укуса која буди сва чула!
Састојци:
1 багет,
2 до 3 чена бијелог лука,
3 до 4 зрела парадајза,
Шака свежег босиљка,
Маслиново уље,
Со и бибер,
Мало балзамико сирћета и моцарела (ако волите).
Припрема:
Загрији рерну на 200 степени Целзијуса. Исјеци багет на кришке дебљине 1 до 2 центиметра. Поредај их на плех и премажи са мало маслиновог уља.
Пеци 5 до 7 минута, док не постану хрскаве и благо златне боје.
Бивши ријалити учесник оженио 20 година старију жену, а сада тражи развод
Парадајз исјеци на ситне коцкице и стави у посуду. Додај ситно сјецкани босиљак, со, бибер и маслиново уље. Све добро промијешај. Ако желиш, додај и мало балзамико сирћета да појача укус.
Док су брускети још топли, узми чен бијелог лука, пресјеци га на пола и добро истрљај сваку кришку. Мирис бијелог лука ће се савршено стопити са хрскавим хљебом.
Преко сваке кришке хљеба стави припремљену смјесу од парадајза. Ако користиш моцарелу, исцјепкај је на мале комаде и додај преко парадајза. Послужи одмах, док су брускети још хрскави.
Уживај у овом класичном љетњем укусу.
Najnovije
Najčitanije
16
52
16
46
16
45
16
36
16
34
Trenutno na programu