Pomoću ovog trika ćete najlakše oguliti pečene paprike

Izvor:

B92

02.09.2024

18:36

Помоћу овог трика ћете најлакше огулити печене паприке

Jesen je pred vratima i čini se da svi jedva čekamo malo hladnije dane kako bismo se oporavili od ovih tropskih mjeseci, a čim dođe kraj ljeta vrijedne domaćice razmišljaju o pripremanju zimnice.

Ајвар је свакако један од незаобилазних специјалитета који се припрема као зимница, а главни састојак је паприка.

Поступак припреме ајвара подразумијева печење паприка и њихово љуштење, међутим, управо љуштење паприка задаје нам доста муке.

Постоје трикови који ће вам олакшати тај процес.

Тајна је у томе да чим печене паприке извадите из рерне или склоните са плотне или шпорета на ком сте их пекли, покријете крпом, пластичном фолијом или убрусом. Затим их оставите да тако одстоје око 15 минута – ако је већа количина можете и до пола сата.

Покривање паприка ствара пару и вишак течности, а управо то помаже да се лакше ољуште.

Podijeli:

Large banner