Izvor:
B92
02.09.2024
18:36
Komentari:
0Jesen je pred vratima i čini se da svi jedva čekamo malo hladnije dane kako bismo se oporavili od ovih tropskih mjeseci, a čim dođe kraj ljeta vrijedne domaćice razmišljaju o pripremanju zimnice.
Ајвар је свакако један од незаобилазних специјалитета који се припрема као зимница, а главни састојак је паприка.
Поступак припреме ајвара подразумијева печење паприка и њихово љуштење, међутим, управо љуштење паприка задаје нам доста муке.
Постоје трикови који ће вам олакшати тај процес.
Тајна је у томе да чим печене паприке извадите из рерне или склоните са плотне или шпорета на ком сте их пекли, покријете крпом, пластичном фолијом или убрусом. Затим их оставите да тако одстоје око 15 минута – ако је већа количина можете и до пола сата.
Покривање паприка ствара пару и вишак течности, а управо то помаже да се лакше ољуште.
Najnovije
Najčitanije
08
36
08
34
08
31
08
20
08
13
Trenutno na programu
5:30
Ko te šiša (R)
serijski program
6:00
ATV vijesti
informativni program vijesti
6:45
Vježbajte sa Lidijom (R)
lajfstajl
6:55
ATV jutro
jutarnji program
9:00
Krvavo cvijeće S02 EP 180 (R, 12+)
serijski program
9:55
Teletrgovina
teletrgovina
10:10
Od jutra do sutra EP 42 (12+)
serijski program