Recept za savršene jabuke iz rerne

Izvor:

Informer

01.09.2025

17:14

Komentari:

0
Јабуке воће
Foto: Suzy Hazelwood/Pexels

Bilo da želiš brz i zdrav doručak, laganu užinu ili aromatičan desert, pečene jabuke punjene medom i orasima osvojiće te na prvi zalogaj.

Septembar je mjesec kada dani postaju kraći, a jesen polako preuzima primat nad prirodom. Na pijacama i u voćnjacima zri jedno od najomiljenijeg jesenjeg voća, jabuka.

Njena sočnost, blag slatko-kiselkasti ukus i neodoljiv miris cimeta i oraha u kombinaciji sa toplinom pećnice čine je savršenim simbolom jeseni.

4 veće jabuke (Granny Smith ili domaće sočne sorte),

50 g oraha ili badema, grubo seckanih,

3 kašike meda,

1 kašičica cimeta,

Јафа

Cijeli život pogrešno jedemo Jafu

1 kašika suvog grožđa ili brusnica (po želji),

Malo putera za preliv,

Šlag ili jogurt za serviranje (opciono);

Priprema:

Zagrij rernu na 180 stepeni. Jabuke očisti od sredine i sjemena, pazeći da ostane dno neprobušeno.

U maloj činiji pomješaj orahe, med, cimet i suvo grožđe. Napuni jabuke ovom smjesom. Po vrhu stavi malo putera.

Rasporedi jabuke u pleh i peci 25 do 30 minuta, dok ne postanu mekane i mirisne. Serviraj tople, po želji sa šlagom ili jogurtom.

(informer)

Podijeli:

Large banner