Recept za savršene jabuke iz rerne

Izvor:

Informer

01.09.2025

17:14

Komentari:

0
Јабуке воће
Foto: Suzy Hazelwood/Pexels

Bilo da želiš brz i zdrav doručak, laganu užinu ili aromatičan desert, pečene jabuke punjene medom i orasima osvojiće te na prvi zalogaj.

Септембар је мјесец када дани постају краћи, а јесен полако преузима примат над природом. На пијацама и у воћњацима зри једно од најомиљенијег јесењег воћа, јабука.

Њена сочност, благ слатко-киселкасти укус и неодољив мирис цимета и ораха у комбинацији са топлином пећнице чине је савршеним симболом јесени.

4 веће јабуке (Граннy Смитх или домаће сочне сорте),

50 г ораха или бадема, грубо сецканих,

3 кашике меда,

1 кашичица цимета,

Јафа

Цијели живот погрешно једемо Јафу

1 кашика сувог грожђа или брусница (по жељи),

Мало путера за прелив,

Шлаг или јогурт за сервирање (опционо);

Припрема:

Загриј рерну на 180 степени. Јабуке очисти од средине и сјемена, пазећи да остане дно непробушено.

У малој чинији помјешај орахе, мед, цимет и суво грожђе. Напуни јабуке овом смјесом. По врху стави мало путера.

Распореди јабуке у плех и пеци 25 до 30 минута, док не постану мекане и мирисне. Сервирај топле, по жељи са шлагом или јогуртом.

(информер)

Podijeli:

Large banner