Izvor:
Kliks
18.06.2025
14:22
Mljeveno meso je svestran sastojak koji se može koristiti za mnoštvo ukusnih jela poput hamburgera, bolonjez umaka ili bureka. Međutim, ako ga ne pripremite na pravilan način, može postati žilavo.
Мљевена говедина биће мекана и сочна ако прије кухања додате један изненађујући кухињски састојак
Кулинарски стручњаци препоручују да уколико правите оброк с мљевеним месом, додате један изненађујући састојак приликом кувања како би месо остало мекано.
Наиме, ријеч је соди бикарбони. Овај састојак помоћи ће месу да задржи свој окус и сочности без ризика од исушивања током припреме. Иако је трик помало необичан начин да месо порумени, све што требате учинити је додати мало соде бикарбоне.
Додавање соде бикарбоне у процес кухања помоћи ће повећати пХ вриједност меса, због чега се протеини теже лијепе једни за друге и не истискују сву влагу током процеса кухања. У коначници ће мљевено месо бити пуно мекше.
Помијешајте отприлике пола кашичице соде бикарбоне (по килограму мљевеног меса) с малом количином воде прије него што је умијешате у месо.
Након што сте потпуно помијешали смјесу соде бикарбоне и воде с мљевеним месом, оставите је да одстоји најмање 15 минута прије него што је додате у врућу таву, преноси Кликс.
Najnovije
Najčitanije
22
59
22
48
22
46
22
33
22
12
Trenutno na programu
0:30
Centar dana (R)
infotejnment
2:00
Narod priča (R)
reportažna emisija
2:30
Autošop magazin (R)
sportski program
3:00
U miks zoni (R)
sportski program