Herojski podvig

Šobot nakon što je spasao život muškarcu: Bila je to moja ljudska i ljekarska obaveza

  • Izvor: ATV
  • 05.09.2024. 19:31

To je bila moja ljudska i ljekarska obaveza, poručio je ovo za ATV, između ostalog, doktor Nikola Šobot, koji je prije nekoliko dana u banjalučkom naselju Lazarevo spasio život muškarcu.

Šobot je bio na košarkaškom turniru kada je stariji čovjek doživio srčani udar.

Banjalučki doktor je bez razmišljanja krenuo u akciji spasavanja i vratio muškarca u život, nakon čega je vozilom Hitne pomoći prevezen na UKC.

- Spletom okolnosti, odnosno Božijom voljom sam se našao u situaciji da sam prisustvovao vrlo nesrećnom događaju da je, gospodin koji je par minuta ranije razgovarao sa nama, doživio iznenadnu srčanu smrt. Ispunio sam svoju ljekarsku i ljudsku dužnost da pomognem na licu mjesta - rekao je Šobot te dodao:

Objavljen snimak: Šobot spasio život čovjeku na košarkaškom terenu!

Objavljen snimak: Šobot spasio život čovjeku na košarkaškom terenu!

- Zahvalio bih se kolegama iz Hitne pomoći koji su došli u roku od desetak minuta, kao i ljekarima Klinike za intenzivnu medicinu koji se evo već, četiri dana bore za život pacijenta. To je bila moja ljudska i ljekarska obaveza. Drago mi je ako sam uspio da pomognem. Nadam se da će Darko biti dobro, situacije nije jednostavna, pacijent je i dalje životno ugrožen. Ali evo, ostaje nada da sam uspio da pomognem koliko sam mogao kao čovjek i ljekar - naglasio je Šobot.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: