SUBOTA I NЕDJЕLjA

BOŽIĆNI PROGRAM NA ATV-u: Najradosniji pravoslavni praznik

  • Izvor: ATV
  • 06.01.2024. 14:22

Najradosniji praznik pravoslavnih hrišćana, Božić, proslavićemo zajedno sa vama i donosimo vam prigodan praznični program, koji počinjemo već u subotu od 23 časa, a zaokružujemo našom 'Božićnom pričom' u nedjelju od 12 časova.

U 23 časa možete uživati u jedinstvenom glasu Divne Ljubojević i izboru predivne duhovne muzike. Koncert Divne Ljubojević i hora 'Melodi' održan je u Kulturnom centru 'Banski dvor', gdje je proslavljena kompozitorka, dirigent i interpretator duhovne muzike sa svojim horom izvela izbor duhovne muzike iz Srbije, Vizantije, Rusije i Bugarske.

U 23 časa i 45 minuta donosimo Božićnu poslanicu Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija, a potom u ponoć donosimo prenos Božićne liturgije iz Hrama Svetog Save u Beogradu.

Od 1 čas i 40 minuta pa sve do 2 časa i 45 minuta možete pratiti dokumentarne filmove o pravoslavlju, te običajima i simbolici rođenja Hristovog, 'Danas je Božić', 'Manastir Vaseljene' i 'Istok sa visine' u domaćoj produkciji.

Koncertom braće Radiše i Ratka Teofilovića, poznatog dvojca, jedinstvenih izvođača drevne srpske i balkanske vokalne muzike nastavljamo program od 2 časa i 45 minuta.

U nedjelju od 10 časova donosimo prenos Božićne liturije u Hramu Hrista Spasitelja iz Banjaluke, dok od 12 časova možete uživati u predivnom druženju najradosnijeg pravoslavnog praznika uz našu 'Božićnu priču', kroz koju će vas voditi naši Zorica Petković i Bojan Sandić.

Očekuje vas mnogo radosti, božićnih pjesama, osmijeha i lijepih želja za ponovno rođenje i početak nove, mirnije i blagodetnije godine.

Mir Božji, Hristos se rodi!

Pratite nas i putem Vibera