Stanari

Stotine hiljada plaćeno za praznu livadu i dotrajale drvene tezge

  • Izvor: ATV
  • 25.09.2024. 19:20

Prazna livada i dotrajale drvene tezge. Tako izgleda pijaca u Stanarima, za koju su iz opštinske kase plaćene stotine hiljada maraka.

I to kako tvrdi opozicija, dok radnici zbog neusvajanja budžeta nemaju plate, opština plaća donatoru koji bi trebalo sve to da finansira.

"Nedavno je izašao ugovor gdje se tačno precizno vidi da će opština Stanari da finansira vrijednost pijace od 950.000,  700.000 će opština a 250. 000 UNDP“, kaže Damir Kerić, odbornik SNSD-a u SO Stanari.

Sve je prošlo mimo odbornika. Detalje su saznali iz TV gostovanja načelnika opštine. Iako je, kažu, tu rekao da će posao finansirati u jednakom procentu, jasno je da opština plaća više, i to unaprijed.

Oduzeta velika količina novca

Oduzeta velika količina novca

"Smatram da je sasvim nelogično da unaprijed platimo 700.000 KM bez da su radovi počeli. Ono što je posebno zabrinjavajuće je da se radi o grant sredstvima istim onim za koje načelnik opštine kaže da je nemoguće isplatiti ako budžet nije usvojen“, rekao je Denis Stevanović, predsjednik SO Stanari.

"Meni nije jasno da mi dajemo 700.000  maraka donatoru koji je ključni donator u BiH", ističe Mihajlo Gavrić iz Agencije za razvoj.

Prvi čovjek opštine Radojica Ćelić kaže da je isplatio pola miliona. Odluka o gradnji je od ranije, ugovor iz prošle godine i ne vidi ništa sporno. 

"U sporazumu je navedeno sve, oni da bi sufinansirali izgradnju tržnice tražili su od nas da mi uplatimo naš dio da bi oni mogli završi svoj dio posla", kaže načelnik opštine.

A radiće projekat  i graditi natkrivenu, popločanu tržnicu, sa čvrstim objektima, restoranom  i stočnim dijelom. Uskoro će, kaže Ćelić, faza izdavanja građevinske dozvole.

Otkriveno šta je pronađeno na novcu koji je sakrio ubica porodice Đokić

Otkriveno šta je pronađeno na novcu koji je sakrio ubica porodice Đokić

Opozicija podsjeća da je isti donator baš zbog toga što opština nije izdala  građevinsku, odbio projekat tržnice čija je vrijednost tada  bila 360.000 maraka. Pitaju se kome treba ona milionske vrijednosti kada pijačnim danom rade tri tezge. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:00 Serija: Red Rok (12+)

    ''Serija: Red Rok (12+)