Najviše iz SNSD-a

U bijeljinsku Skupštinu ulaze odbornici iz 11 stranaka

  • Izvor: ATV
  • 14.10.2024. 19:20

U skupštinske klupe u Semberiji sješće 31 odbornik iz 11 stranaka, pokazali su to lokalni izbori.

Najviše odborničkih mandata osvojio je SNSD - 7, a jedan manje SDS-volja naroda. Na trećem mjestu je DЕMOS sa četiri, a Republička stranka Srpske tri. Po dva poslanika imaće Socijalistička partija, NPS, PDP, Ujedinjena Srpska, a po jednog PzB-SPS, Narodni front i koalicija SDA-NIP-SDP.

Sudeći po ovome u Skupštini Bijeljine i u naredne četiri godine biće sličan scenario dosadašnjem, kažu analitičari.

"Taj problem političkih konflikata i suprotstavljenih politika će se nažalost nastaviti i poslije ovih izbora. Definitivno Petrović ovdje teško može imati skupštinsku većinu, kao i Stanivuković u Banjaluci pogotovo. Ali šta je tu moguće, moja je teza uvijek bila malo drugačija, a to je da izabrani predstavnici bez obzira koja ih je stranka birala i bez obzira na kapacitet moraju da sjednu i da se dogovore“, kaže sociolog Drago Vuković.

Još nije poznato kako će funkcionisati i kakvi će dogovori "pasti“, ono što je sigurno je da po strani treba ostaviti lične animozitete, a na prvo mjesto staviti zajedničke interese, kažu u bijeljinskom SNSD -u.

"Poruke koje će sigurno biti poslate iz Bijeljine su poruke saradnje, razvoja, poruke da se ujedinimo oko stvari oko kojih se slažemo. Nećemo se sigurno složiti oko svega ali ima stvari oko kojih možemo da se složimo. Bijeljina ne smije to da propusti“, kaže predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Bojan Savić.

Kakav će biti sastav, da li  će biti promjene pristupa i hoće li će biti saradnje ili starih sukoba vidjeće se već sa prvim ulaskom novih odbornika u skupštinsku salu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: