Darijan Babić

U Kozarskoj Dubici urađeni brojni infrastrukturni projekti

  • Izvor: ATV
  • 27.09.2024. 21:26

U Kozarskoj Dubici urađeni su brojni infrastrukturni projekti, poručio je ovo gostujući u ATV-ovoj Temi dana Darijan Babić, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Kozarska Dubica.

- Tokom proteklih godina, u Kozarskoj Dubici je mnogo urađeno u oblasti infrastrukture. Radilo se od puteva, vodovoda, kanalizacije, vodozaštitnih objekata, javne rasvjete, mnogo je uloženo sredstava i truda da bi Dubica izgledala kao što sada izgleda. Iako je mnogo urađeno, smatram da ima mjesta za napredak. Mnoge stvari bi mogle da se poboljšaju. Ono što je urađeno davno, potrebno je rekonstruisati, doraditi i popraviti - kaže Babić te dodaje:

- U zadnjih nekoliko godina urađeno je na desetine kilometara asfaltnih puteva. Što se tiče gradskih ulica, tu je najbolje stanje. Možda oko 10 ulica koje se nalaze u gradu, još su makadamske, nadam se da ćemo u dogledno vrijeme uspjeti i to da riješimo. Što se tiče seoskih puteva, tu je ogromna putna mreža. Dubica ima oko 550 kilometara nekategorisanih puteva, to je ogromna cifra za našu opštinu, za naš budžet. Nadam se da ćemo iz godine u godinu taj broj smanjiti - navodi Babić.

Prioritet je kaže Babić, da se poboljša putna mreža u seoskom području.

- Prioritet je da se poboljša putna mreža u seoskom području. Pored neasfaltiranih puteva imamo dva lokalna puta koji su davno izgrađeni i koji su zreli za rekonstrukciju, to su putevi Kozarska Dubica - Maglajci i Knežica - Čitluk. Zub vremena je učinio svoje i nadam se da ćemo u skorijem periodu uspjeti to da riješimo - ističe Babić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: