Saopštenje

Vlada i Ministarstvo traže rješenje za Gudronsku jamu

  • Izvor: Agencije
  • 20.09.2024. 15:45

Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo konstantno rade na pronalaženju ekološki najprihvatljivijeg i finansijski najpovoljnijeg rješenja za Gudronsku jamu u Modriči, navedeno je u saopštenju Vlade Srpske.

Kako su naveli u saopštenju, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju apliciralo je kod međunarodnih partnera i očekuju da pitanje Gudronske jame bude trajno riješeno u idućem periodu, isključivo zahvaljujući aktivnostima Vlade.

"Apsolutno je netačno da Vlada nije radila ništa, kao što to tvrdi načelnik Modriče Jovica Radulović. Upravo je suprotno, jer se načelnik Radulović prethodne četiri godine niti jednom nije obratio resornom ministarstvu za rješavanje ovog problema. To dovoljno govori o njegovom htijenju i angažmanu da se problem Gudronske jame riješi“, navedeno je u saopštenju Vlade.

''Zahvalnost predsjedniku Srpske za inicijativu da bude podignut spomenik kralju Petru Prvom''

''Zahvalnost predsjedniku Srpske za inicijativu da bude podignut spomenik kralju Petru Prvom''

U saopštenju još dodaju da se Radulović, iako se ova jama nalazi u njegovoj opštini, ovog problema sjetio tek kada je izbio požar, a i tada je, kažu, ovaj problem saniran uz pomoć sredstava Vlade Republike Srpske, koja je za to odobrila 350.000 KM.

"Žalosno je što načelnik Radulović koristi ekološki incident za predizbornu kampanju i od svega pravi političku priču, a još žalosnije je što nije iznio činjenice, već je pokušao da obmane, prije svega, građane Modriče“, ističe se u saopštenju Vlade.

Premijer Poljske pozvao građane: Ako vidite njemačke vojnike, ne paničite!

Premijer Poljske pozvao građane: Ako vidite njemačke vojnike, ne paničite!

Takođe, dodaju, "Vlada nije imala `maćehinski odnos` prema Modriči, kako je to naveo Radulović u izjavi, jer je od 1. decembra 2018. do danas u Modriču uloženo po različitim osnovama 42,4 miliona KM, plus je oko 9,3 miliona KM plasirano kroz kredite Investiciono razvojne banke Srpske".

"Zahvaljujući sredstvima Vlade u Modriči su riješeni brojni problemi, od gradnje i sanacije saobraćajne infrastrukture, do ulaganja u privredu, poljoprivredu, prosvjetu, kulturu, sport i brojne druge stvari“, zaključuje se u saopštenju Vlade.

Pratite nas i putem Vibera