Okružno javno tužilaštvo

Banjalučanin osumnjičen da je ušao u kuću i napao i opljačkao muškarca sproveden u Tužilaštvo

  • Izvor: ATV
  • 22.10.2024. 20:03

Banjalučanin R.M., koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo, večeras je sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Kako je ranije saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, navedeni se sumnjiči da je 17. oktobra oko 03,00 časa ujutru ušao u otključanu porodičnu kuću u Banjaluci, te fizički napao muškarca u njoj od kojeg je tražio novac, a potom  je ukrao i mobilni telefon i štap i pobjegao u nepoznatom pravcu.

ATV nezvanično saznaje da je uhapšeni Banjalučanin, star oko 50 godina, bio u vezi sa kćerkom starijeg muškarca kojeg je napao i opljačkao u njegovoj, te da je bio pod dejstvom alkohola. Od žrtve je tražio novac, ali kada mu je čovjek rekao da nema, uhapšeni mu je ukrao mobilni telefon i štap.

Napadnuti muškarac je tom prilikom zadobio tjelesne povrede i ukazana mu je ljekarska pomoć na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

„Na osnovu Naredbe Okružnog suda Banjaluka izvršen je pretres objekata koje koristi lice R.M., kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela“, saopšteno je danas iz Policijske uprave Banjaluka.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: