Banjaluka

Banjalučka policija uhapsila sedam osoba zbog droge

  • Izvor: SRNA
  • 21.10.2024. 12:01

Banjalučka policija uhapsila je tokom vikenda sedmoro lica zbog krivičnih djela iz oblasti droga, te zbog narušavanja javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja.

Zbog omogućavanja uživanja droga policija je uhapsila lice čiji su inicijali M.V. iz Banjaluke, a zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru lice M.R, takođe, iz Banjaluke.

Kod M.V. je utvrđeno prisustvo kokaina i amfetamina u organizmu, a kod M.R. prisustvo kokaina, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Nasilnik uhapšen zbog napada na suprugu, bio pozitivan na drogu

Nasilnik uhapšen zbog napada na suprugu, bio pozitivan na drogu

Prilikom hapšenja, od lica M.V. oduzeta je određena količina kokaina, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

Prilikom redovnih poslova, policija je u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića uočila lice M.P. iz Banjaluke, kako sa displeja mobilnog telefona konzumira bijelu praškastu materiju, a testiranjem je utvrđeno prisustvo amfetamina u organizmu.

Policija je uhapsila i lice B.Ć. iz Banjaluke koje je vozilo neregistrovano vozilo, a za koje je kontrolom utvrđeno da u Registru novčanih kazni duguje 2.476 KM.

Prilikom testiranja kod uhapšenog je utvrđeno prisustvo amfetamina u organizmu.

Policija je uhapsila i lice S.S. iz Laktaša, te Z.J. i I.F. iz Banjaluke, kod kojih je pronađena i oduzeta određena količina marihuane.

Od januara do septembra na području Policijske uprave Banjaluka evidentirana su 503 slučaja zloupotrebe droga, 59 krivičnih djela i 444 prekršaja, zbog čega je 440 lica lišeno slobode, a oduzete su različite vrste droga.

Advokat Gajić: Zašto će predsjednik Srpske Milorad Dodik biti oslobođen?

Advokat Gajić: Zašto će predsjednik Srpske Milorad Dodik biti oslobođen?

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka obavili su kriminalističku obradu dva lica iz ovog grada S.B. i J.M. zbog sumnje da su iz više marketa ukrala različite artikle, vrijedne 619 KM, u periodu od 11. jula do 13. oktobra.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv ovih lica slijedi dostavljanje izvještaja Okružnom tužilaštvu Banjaluka o počinjenim krivičnim djelima.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: