Vrhovni sud

Druga izbo čakijom, osuđen na tri i po godine zatvora

Zlatko Vidović (43) iz Banjaluke pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu Republike Srpske na tri i po godine zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanina Borisa Zorića u oktobru 2019. godine.

Presuda je izrečena nakon što je sudsko vijeće odbilo žalbu odbrane kao neosnovanu, te potvrdilo prvostepenu presudu Okružnog suda u Banjaluci.

Osim kazne zatvora Vidoviću je izrečena i mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja od zavisnosti, kao i čuvanje u Zavodu za psihijatrijsku forenziku na Sokocu.

Zločin se dogodio 16. oktobra 2019. godine u stanu Vidovićevih roditelja u Banjaluci. Optuženi i žrtva su bili prijatelji, a kritične večeri su se posvađali i sve je ubrzo preraslo u fizički obračun.

U presudi se navodi da je Vidović zločin počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, usljed zavisnosti od alkohola i opijata, a kritično veče u krvi mu je izmjerena koncentracija od 1,5 g/kg.

”Optuženi je uzeo čakiju, sa dužinom sječiva od osam centimetara. Zorića je prislonio uz vrata, a onda mu je čakiju prislonio uz tijelo. Kada je oštećeni uspio da ga odgurne i pobjegne iz sobe u hodnik, gdje se sapleo i pao, dok je ležao na podu, optuženi mu je prišao i nožem zadao tri ubodne rane u predjelu lijeve strane grudnog koša, lijevog ramena i lijeve podlaktice. Tom prilikom je njegov brat uspio da mu oduzme nož”, navodi se u presudi.

Pratite nas i putem Vibera

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.