Armin Halitović

Gradonačelnik Bosanske Krupe demantovao da je stric maloljetnog ubice pripadnik vehabijskog pokreta

  • Izvor: Agencije
  • 28.10.2024. 14:44

Gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović zvaničnim saopštenjem demantovao je da je stric dječaka koji je u tom gradu ubio jednog policajca, a drugog ranio, pripadnik vehabijskog pokreta.

„S obzirom da smo u protekla dva dana od raznih medija dobili mnogo upita u vezi sa uposlenikom Gradskog organa uprave Sedić Ismetom, a nakon što su određeni portali netačnim objavama doveli njegovo ime u vezi sa nemilim događajem koje je naš grad zadesio, s ciljem tačnog i istinitog izvještavanja, te očuvanja digniteta i časti kako našeg uposlenika Sedić Ismeta, tako i Gradskog organa uprave, želimo javnost informisati o sljedećem: Sedić Ismet nije, kako su neki portali prenijeli netačnu informaciju, amidža koji je poznat policiji kao pripadnik vehabijskog pokreta i on se ne nalazi trenutno u Hrvatskoj“, navodi se u saopštenju.

Kako ističu, Ismet Sedić živi u Bosanskoj Krupi i svakodnevno odgovorno i posvećeno obavlja svoje radne zadatke na svom radnom mjestu u Gradskom organu uprave grada Bosanska Krupa.

Među osumnjičenima za terorizam i zaposlenik PS Bosanska Krupa!

Među osumnjičenima za terorizam i zaposlenik PS Bosanska Krupa!

„Upravo ga njegova odgovornost prema zadacima i dosljednost u ispunjavanju obaveza čine uzornim saradnikom i vrijednim članom ovog kolektiva“, stoji u saopštenju.

Odgovorno tvrde da Ismet Sedić nikada nije dovođen u bilo kakvu vezu sa vehabijskim pokretom, niti bilo kakvim drugim oblikom ekstremizma, niti je ikada bio predmet bilo kakvih istražnih radnji policijskih agencija. Kako navode,on je častan, pošten, uzoran, odgovoran prije svega čovjek, a onda i vrijedan član kolektiva, koji svojim ponašanjem i radom doprinosi pozitivnoj atmosferi i kvalitetnim međuljudskim odnosima.

Još jednom pozivaju sve portale i druge medije da se suzdrže senzacionalističkog i populističkog izvještavanja s netačnim informacijama, jer je to, kako navode, ozbiljna prijetnja za društvo i medijsku etiku.

Tužilaštvo USK predložilo određivanje pritvora za maloljetnog teroristu iz Bosanske Krupe

Tužilaštvo USK predložilo određivanje pritvora za maloljetnog teroristu iz Bosanske Krupe

„Takvo izvještavanje, usmjereno isključivo na privlačenje pažnje i povećanje popularnosti, bez obzira na istinitost, širi dezinformacije i doprinosi stvaranju podjela i straha u društvu, a u ovom slučaju nanijelo je i nemjerljivu štetu ugledu i časti gospodina Sedić Ismeta. Pozivamo još jednom sve građane da ne dozvolimo da ovaj tragični događaj naruši povjerenje i duh zajednice koji smo godinama gradili. Molimo vas još jednom da u ovim trenucima kao građani ovog grada ostanemo mirni i dostojanstveni, da budemo pažljivi i informisani kroz pouzdane izvore informacija, te da izbjegavamo neprovjerene informacije i komentare na društvenim mrežama. Mi smo zajednica koja je uvijek znala ostati pribrana i dostojanstvena i ovo nije trenutak da to zaboravimo“, saopšteno je iz Grada Bosanska Krupa.

Dodaju da i dalje imaju puno povjerenje u predan i požrtvovan rad tužilaštva i istražnih organa, te u institucije države.

„Najmanje što u ovim trenucima mi kao građani možemo učiniti jeste da im dodatno ne otežavamo ovako tešku situaciju“, zaključuje se u zvaničnom saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.