Koristili ukradene identitete

Predložen pritvor Gibi i Duloviću

  • Izvor: ATV
  • 19.09.2023. 16:29

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Opštinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora državljanima Srbije Dušku Jovanoviću i Darku Druloviću osumnjičenima za krivično djelo krivotvorenje isprave.

"Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela", navode u Tužilaštvu.

Podsjetimo, kako je ATV ranije objavio, Duško Jovanović Giba i Darko Dulović, državljani Srbije koji se dovode u vezu sa Kavačkim klanom i kriminalnom grupom Veljka Belivuka, u Sarajevu su se krili pomoću ukradenih identiteta.

ATV saznaje: Giba i Dulović se krili u Sarajevu sa lažnim bh. pasošima

ATV saznaje: Giba i Dulović se krili u Sarajevu sa lažnim bh. pasošima

Duško Jovanović je, saznaje ATV, imao legalan pasoš BiH na ime Goran Stojanović, dok se Darko Dulović koristio imenom Đorđe Kuga.

"Obojica su se koristila kradenim identitetima. Radi se o stvarnim osobama, koje godinama nisu podizale dokumente u BiH. Osumnjičeni su to iskoristili, tako što su pribavili njihove lične podatake koje su potom iskoristili da dođu do važećih putnih isprava, sa svojim fotografijama", otkriva izvor blizak istrazi.

Pratite nas i putem Vibera