OJT Banjaluka

Osumnjičeni za napad na Novitovića pušteni na slobodu

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci pustilo je na slobodu Petra i Mladena Kojića, te Sašu Kovačevića, osumnjičene za napad na v.d. direktora šumskog gazdinstva ”Drina” Srebrenica Milana Novitovića.

”Postupajući tužilac ispitao je osumnjičena lica na okolnosti počinjenih krivičnih djela. S obzirom na to da nisu ispunjeni zakonski razlozi za određivanjem mjere pritvora, nakon ispitivanja osumnjičena lica su puštena i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode”, saopštilo je OJT Banjaluka.

Kovačević je osumnjičen za nasilničko ponašanje, Mladen Kojić za nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti, dok se Petru osim ta dva djela na teret stavlja i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Napad se dogodio na izlazu sa autoputa u Bereku kod Gradiške. Sumnja se da su Kojići automobilom presreli vozilo u kojem je bio Novitović, te su bejzbol palicama razbili staklo na njegovom vozilu. 

Prema saznanjima ATV-a, dosadašnja istraga ukazuje da su motivi napada neraščišćeni imovinski odnosi na relaciji Novitović i Kovačević, koji su zajedno u poslu oko izgradnje zgrade u Bijeljini.

”Njihovi odnosi su narušeni zbog novčanih dugova i tu je već bilo uzajamnih prijetnji, praćenja i slično. Dosadašnji rezultati istrage ukazuju da su se njih dvojica juče sreli i postoje navodi da je Novitović iz automobila ”mahao” pištoljem prema Kovačeviću, te ga je nakon toga pratio”, rekao je dobro upućeni izvor ATV-a.

On je dodao da je Kovačević zbog toga pozvao Kojiće, tražeći im da ”prepadnu” i ”upozore” Novitovića. Oni su ga vozilom presreli na izlazu sa autoputa i bejzbol palicom mu polupali staklo na automobilu. Dosadašnja istraga ukazuje da pucnjave nije bilo, ali su oprečne izjave aktera oko toga ko je bio naoružan pištoljem. Naime, Novitović je tvrdio da su izvršioci imali i palicu i pištolj, dok su oni to negirali. Nezvanične informacije ukazuju da je pištolj pripadao Novitoviću i da su mu napadači oduzeli oružje kada je njime pokušao da se odbrani.


Pratite nas i putem Vibera