Pokušaj ubistva

Pucnjava u Istočnom Novom Sarajevu: Muškarac ranjen s dva hica u glavu!

Dejan Popović (59) iz Istočnog Novog Sarajeva uhapšen je zbog sumnje da je pokušao ubiti Marka Močevića (38) iz Istočne Ilidže koga je pogodio sa dva hica iz pištolja.

U PU Istočno Sarajevo navode da se sve odigralo sinoć oko 21.30 časova u kafiću koji se nalazi u Karađorđevoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu.

Nezvanično saznajemo da je prethodno došlo do svađe između Močevića i Popovića. Navodno je došlo i do fizičkog kontakta, nakon čega je Popović otišao kući po pištolj da bi se vratio u kafić i prema Močeviću ispalio više hitaca.

Dva hica su nesrećnog čovjeka pogodila u glavu i prva pomoć mu ukazana u bolnici ”Srbija”, nakon čega je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je zadržan na liječenju.

Nakon prijave događaja na lice mjesta su izašli policija i Hitna pomoć koji su ranjenog Močevića zatekli na mjestu pucnjave. Napadač je ubrzo identifikovan i uhapšen.

”D.P. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva. On se sumnjiči da je oko 21.30 časova u ugostiteljskom objektu upotrebom pištolja M.M. nanio teške povrede opasne po život”, saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

Dodaju da će D.P. nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.


Pratite nas i putem Vibera