Prošli na crveno

Za smrt troje ljudi u Lončarima - tri godine zatvora

Vrhovni sud Republike Srpske preinačio je presudu Siniši Stevanoviću iz Brčkog i pravosnažno ga osudio na tri godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u Lončarima u kojoj su poginuli Dževdeta (51) i Fahrudin Bećirović (49), te Almir Dalamić (47) iz Tešnja.

Prvostepenom presudom Okružnog suda u Doboju Stevanović je osuđen na četiri godine zatvora, a kazna mu je smanjena nakon žalbenog postupka.

”Žalbu tužilaštva vijeće je odbilo kao neosnovanu, dok je žalba odbrane djelimično uvažena. Presuda je preinačena u dijelu koji se odnosi na kaznu, koja je smanjena sa četiri na tri godine zatvora”, navode u Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Rekordna presuda: Pijanom vozaču 13 godina zatvora za pogibiju dva brata!

Rekordna presuda: Pijanom vozaču 13 godina zatvora za pogibiju dva brata!

Osim kazne zatvora Stevanoviću je izrečena i mjera zabrane upravaljanja vozilom "B" kategorije u trajanju od tri godine, s tim da se vrijeme provedeno u zatvoru nije uračunato u zabranu.

Tragedija se dogodila 5. septembra 2020. godine u 2.20 časova u Lončarima, u opštini Donji Žabar, kada je došlo do sudara Stevanovićevog "Audija B8" sa kombijem "Mercedes Vito". U presudi se navodi da Stevanović, na raskrsnici magistralnog puta Brčko - Lončari sa putem Tuzla - Orašje, nije zaustavio "Audi" na crveno svjetlo na semaforu.

"Vozio je brzinom od 84,8 km/h, na mjestu gdje je brzina ograničena do 60 km/h. Prošao je kroz crveno i prednjim dijelom "Audija" udario u bočnu stranu kombija, kojim je upravljao Fahrudin Bećirović, koji je takođe prošao kroz crveno svjetlo brzinom od 63,85 km/h, iako je ograničena do 40 km/h", navodi se u presudi.

Tomislav Nikolić imao saobraćajnu nezgodu

Tomislav Nikolić imao saobraćajnu nezgodu

Od siline udara na mjestu su poginuli putnici u kombiju Almir Dalamić i Dževdeta Bećirović, dok je njen suprug Fahrudin preminuo po prijemu u brčansku bolnicu. 

U sudu navode da je Stevanović je oglašen krivim za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja, odnosno da se kao učesnik u saobraćajnu nije pridržavao propisa, čime je ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost život ljudi, usljed čega je došlo do smrti tri osobe.

Pratite nas i putem Vibera