Otkriven i motiv

Objavljena fotografija ubice gradonačelnika

  • Izvor: Mondo.rs
  • 28.10.2024. 18:04

U ponedjeljak ujutru je u Austriji ubijen gradonačelnik Kirhberga Franc Hofer, a policija je objavila fotografiju osumnjičenog za zločin, prenosi austrijski portal "Krone".

Osumnjičeni za ubistvo je Ronald Dreksler (50) koji je još uvijek u bjekstvu.


Hofer je bio gradonačelnik opštine od 2008. godine, a upucan je susjednoj opštini Antenfelden usred livade, na oko 500 metara od puta. Ubrzo su austrijski mediji pisali kako je pronađeno još jedno tijelo, ali ta informacija i dalje nije zvanično potvrđena.

Koliko sada košta kupus i kakva je potražnja

Koliko sada košta kupus i kakva je potražnja

"Vratio se sa rehabilitacije tek prije nekoliko dana, da ti srce pukne. Ponovo je bio pun energije. Nevjerovatno je šta se dogodilo", ispričao je jedan mještanin.

Ubijeni Hofer bio je policajac prije penzije, a bio je na rehabilitaciji. Bio je i predsjednik jednog lovačke organizacije.

Gradonačelnik Bosanske Krupe demantovao da je stric maloljetnog ubice pripadnik vehabijskog pokreta

Gradonačelnik Bosanske Krupe demantovao da je stric maloljetnog ubice pripadnik vehabijskog pokreta

Kao potencijalni motiv navodi se navodni dugogodišnji spor između lovaca koji su se međusobno prijavljivali. Prema informacijama austrijskih medija, optužbe koje su kolege lovci iznijeli na račun osumnjičenog prije pucnjave bile su toliko ozbiljne da mu je prijetio gubitak dozvole za lov, prenosi "Mondo".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Ćirilica

    Ćirilica

  • 23:20 Močvara (16+)

    "Močvara" je napeta priča o nizu serijskih ubistava u Beogradu, puna obrta i neočekivanih raspleta. Inspektor Nikola, kojeg tumači Goran Bogdan, pokušaće sa svojim kolegama da riješi težak slučaj pred kakvim se beogradska policija dosada nije susrela.

  • 00:20 Noćni program

    Noćni program