Filipini

Policajci kidnapovali strane turiste i tražili 43.000 dolara otkupa

  • 05.06.2024. 13:17

Četiri policajca iz filipinske prijestonice Manile uhapšena su zbog kidnapovanja stranih turista i traženja 43.000 dolara otkupa, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Benhur Abalos.

Dva policajca na motorima zaustavila su luksuzni automobil u kojem su se nalazila tri Kineza i jedan Maležanin, dok je grupa naoružanih civila stavila lisice turistima i ubacila ih u kombi, prenosi AP.

Dvoje Kineza uspjeli su da pobjegnu, a taoci su prebijeni i kasnije oslobođeni nakon što je za njih plaćena otkupnina od 43.000 dolara.

Hapšenje je sprovedeno uz pomoć informacije koje su policiji pružili oslobođeni turisti i snimci sigurnosnih kamera.

“Bio sam šokiran što su policajci umješani. Ovaj incident ozbiljno krši javno povjerenje i ključne vrijednosti policije”, rekao je Abalos, dodajući da je jedan od uhapšenih policijski major.

Policija traga i za najmanje još 10 osumnjičenih koji nisu pripadnici policije, ali su učestvovali u kidnapovanju, krađi automobila i pljački.

Bivši predsjednik Filipina Rodrigo Duterte izjavio je ranije da su mnogi pripadnici policije, koja broji 230.000 ljudi, “pokvareni do srži”.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.