Florida

Poslije udara uragana Milton u zemlji se stvaraju ogromne rupe

  • 12.10.2024. 08:42

Nakon što je uragan Milton izazvao desetine tornada zajedno sa rekordnim količinama kiše, vrtače se sada formiraju u mnogim okruzima Floride, prenosi FOKS Veder (Fox Weather).

Najveći su zabilježeni u okruzima Polk i Hilsboro, gdje su lokalne vlasti upozorile stanovnike da budu na oprezu, jer se teren može naglo promijeniti. Fotografije koje je podijelila šerifova kancelarija okruga Hilsboro pokazuju urušeni trotoar jugoistočno od Tampe.

Nije prijavljena šteta na kućama, ali je obližnji put zatvoren. Lokalni stanovnik je za FOKS Veder rekao da su zarobljeni u komšiluku i da su morali da pronađu zaobilazni put, prenosi Jutarnji list.

Slična je scena u okrugu Polk, gdje se između dvije kuće stvorila vrtača. Vlasnici kažu da ih je pas probudio jer je počeo da laje kada je dvorište popustilo usred noći. Povrijeđenih nije bilo, ali je vrtača “progutala” kamion i dio garaže.

Florida se često naziva “glavnim gradom SAD-a”, posebno tokom obilnih padavina. Tada se povećava težina tla na površini, što dovodi do podzemne erozije i stvaranja šupljina.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 13:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.