Izvor:
Krstarica
03.03.2025
11:00
Komentari:
0Riblje pljeskavice predstavljaju brz i ukusan obrok koji se lako priprema, a uz to su i ekonomične, jer se mogu napraviti od pristupačnih vrsta ribe poput oslića ili skuše.
Комбинацијом зачина, лука и презле добија се смјеса која се обликује у пљескавице, а затим пржи док не поприми златно-смеђу, хрскаву корицу. Унутрашњост остаје сочна и богата укусом, а идеално их је послужити уз кришку лимуна и омиљени сос, преноси danas.rs.
Ово јело је једноставно, приступачно и савршен избор за породични ручак или лагану вечеру.
У наставку вам доносимо детаљан рецепт.
За пљескавице:
- 500 g филета ослића (или неке друге рибе)
- 1 мањи кромпир
- 1 мања главица црвеног лука
- 3 чена бијелог лука
- 1 јаје
- 2 кашике презле (по потреби више, у зависности од конзистенције смјесе)
- 1 кашика сенфа
- 1 кашика сушеног оригана или мајчине душице
- со и бибер по укусу
- уље за пржење
Ако сте купили цијелу рибу, прво је добро очистите, а ако сте купили филете, уситните их у блендеру или насјецкајте наситно.
Кромпир ољуштите и скувајте, а када се охлади, згњечите га у пире. Црвени и бијели лук насјецкајте наситно.
У дубљој посуди помијешајте уситњену рибу, пире од кромпира, насјецкани црвени и бијели лук, сенф, оригано (или мајчину душицу), јаје, со и бибер. Додајте презлу и све добро промијешајте.
По потреби додајте још презле, а затим мокрим рукама обликујте пљескавице. Од ове смјесе добићете четири веће или осам мањих пљескавица.
У тигању загријте уље, па пљескавице пржите на средње јакој ватри 4 до 5 минута са сваке стране, док не постану златно смеђе и хрскаве.
Пљескавице послужите с лимуном, свјежим поврћем, или уз неки фини умак по жељи, попут тартар соса или умака од јогурта, преноси Крстарица.
Najnovije
Najčitanije
20
39
20
35
20
31
20
23
20
21
Trenutno na programu