Од фета сира

Боља је и од грчке варијанте: Испробајте ову сјајну салату

  • Извор: Крстарица
  • 03.02.2025. 05:00

Грчка салата је надалеко позната по свом укусу и састојцима у виду се прави од парадајза, краставаца, жалфије, фета сира и маслина.

Све је то лијепо и фино искомбиновано, али овдје вам дајемо рецепт како да испробате салату која је чак боља од грчке .

Од састојака су вам потребни:

- 1 кришка бијелог хљеба

- 100 g фета сира

- 1 чен бијелог лука

- 1 кашика ситно исјецканог влашца

- 1 кашика ситно исјецканог босиљка

- 2 кашике винског сирћета

- 80 ml маслиновог уља

- 1 црвена салата

- 1 зелена салата

Начин припреме

Одстраните кору од хљеба, а средину исијеците на коцкице. 

Сложите их у једном слоју у тепсију. Пеците десет минута на 180°Ц, у претходно загријаној пећници. Оставите их да се потпуно охладе.

Исијеците фета сир на коцкице и ставите у чинију. У посебну посуду ставите ситно исјецкани бијели лук, влашац, босиљак, сирће и уље па их измијешајте. Овим прелијте сир и чинију прекријте фолијом.

Оставите да одстоји тридесет минута (повремено промијешајте).

Салату оперите, осушите и исијеците по жељи. Ставите је у већу чинију, додајте фета сир са преливом и коцкице хљеба. Измијешајте је и одмах послужите, преноси Крстарица.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: