Грчка салата је надалеко позната по свом укусу и састојцима у виду се прави од парадајза, краставаца, жалфије, фета сира и маслина.
Све је то лијепо и фино искомбиновано, али овдје вам дајемо рецепт како да испробате салату која је чак боља од грчке .
Од састојака су вам потребни:
- 1 кришка бијелог хљеба
- 100 g фета сира
- 1 чен бијелог лука
- 1 кашика ситно исјецканог влашца
- 1 кашика ситно исјецканог босиљка
- 2 кашике винског сирћета
- 80 ml маслиновог уља
- 1 црвена салата
- 1 зелена салата
Начин припреме
Одстраните кору од хљеба, а средину исијеците на коцкице.
Сложите их у једном слоју у тепсију. Пеците десет минута на 180°Ц, у претходно загријаној пећници. Оставите их да се потпуно охладе.
Исијеците фета сир на коцкице и ставите у чинију. У посебну посуду ставите ситно исјецкани бијели лук, влашац, босиљак, сирће и уље па их измијешајте. Овим прелијте сир и чинију прекријте фолијом.
Оставите да одстоји тридесет минута (повремено промијешајте).
Салату оперите, осушите и исијеците по жељи. Ставите је у већу чинију, додајте фета сир са преливом и коцкице хљеба. Измијешајте је и одмах послужите, преноси Крстарица.