Риба може да се спреми брзо и једноставно.
Потребно је:
- риба (у рецепту пастрмка)
- соли
- 4 чена бијелог лука
- сјецкан першун
- 2 кашике брашна хљебног
- 2 кашике кукурузног брашна
- 1 кашичица слатке мљевене паприке
- 1 кашичица сувог зачина.
Припрема:
Рибу очистити, исјећи пераја, мало просушити убрусом, и добро посолити. Онда је попрскати лимуновим соком. У суд сипати оба брашна, паприку и зачин и измијешати.
Рибу напунити сјецканим бијелим луком и першуном, па је мало причврстити чачкалицама.
Добро је уваљати у брашно које смо спремили и пржити у врелом уљу. Смањити температуру, па је поклопити.
Кад зарумени окренути. Сервирати топлу уз кромпир салату и кришке лимуна.